Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Česká diplomacie na internetu? Klobouk dolů! od Jan Vanhara - Dvakrat jsem se ridil temito strankami pri cestovani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2002 8:00

    Jan Vanhara (neregistrovaný)
    Dvakrat jsem se ridil temito strankami pri cestovani informacemi o vizove povinnosti v cilovych zemich a dvakrat jsem mel problem na hranicich.

    Informace na WWW byly takoveto:
    Pro turistické a jiné cesty delší než 14 dní je vyžadováno vízum, k jeho obdržení je nutno předložit 2 fotografie z nedávné doby pasového formátu, pas platný alespoň 6 měsíců, zpáteční letenku, vyplnit žádost, zaplatit 20,- US$.

    a

    Turisté k pobytu do 28 dní nepotřebují vstupní vízum, pouze předloží platný cestovní pas a zpáteční letenku;
    mezinárodní řidičský průkaz je platný po dobu jednoho roku.


    Bohuzel ani jedno nebylo pravda. Viza byla vyzadovana v obou pripadech i pri pobytu na 7 dnu!!! Nikdo mi neveril, ze mam tyto informace ze Ministerstava zahranici...
  • 14. 5. 2002 11:49

    Jan Vytopil (neregistrovaný)
    Děkuji za reakci - ale o to právě jde - informace byly ve značném rozsahu přepracovány a jsou nyní na rozdíl od loňska pravidelně aktualizovány.

    Je to poměrně velká práce - přes 170 zemí a teritorií světa, na nichž náš konzulární odbor intenzivně pracuje.

    Například žádný 14 denní bezvízový styk (jak naznačujete) letos v přehledu bezvízových styků již není. Každopádně napište alespoň, o které země se ve vašem případě jednalo, ať to můžeme prověřit. Jste si také jist, že se nejednalo o chybu cizích pohraničních úředníků?
  • 14. 5. 2002 16:58

    J.Kastl (neregistrovaný)
    To je proto, že se nejprve nepodíváte (jako dělávám já) na kodování češtiny.
    Pokud Vám nějaký server - jako www.mzv.cz - pošle stránku třeba v ISO-8859-2 (má tuto informaci v http-hlavičce), ale v HTML-hlavičce dokumentu je v HEAD v META uváděno Windows-1250, tak to prostě webmaster pořádně netuší, co má na serveru nainstalováno a jak to funguje.
    Z toho pak plyne jediná věc. Stejně nezodpovědně nejspíše přistupuje i k dalším informacím, které na server umístil. A tak vše nesmíte brát úplně vážně.
    ( O nesmyslném údaji Expires: ani netřeba mluvit. To bud chce zbytečně zatěžovat server a přenosové linky - aby mu někdo zaplatil výkonnější - anebo švindulje nějaké statistiky v počtu vyžádaných stránek.)
  • 14. 5. 2002 19:19

    Jan Vanhara (neregistrovaný)
    Ono to tam stale je a porad ve stejne forme. Jde o Jamajku a Barbados. Informace jsou stale stejne. Do obou zemi jsem cestoval pred par mesici.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).