Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Česká pošta spouští Bezpečné úložiště, online sklad souborů míří na firmy a radnice od comodoro - Zajímalo by mě, jak se přistupuje k orazítkovaným...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2017 18:52

    comodoro (neregistrovaný)

    Zajímalo by mě, jak se přistupuje k orazítkovaným datům a jestli když si je orazítkuji sám způsobem, který nevypadá, že by byl v dohledné prolomen (jako sha256+bitcoin), má to nějaký smysl.

    V článku nevidím nic o šifrování dat, když je to "bezpečné úložiště". Nebo se s tím nepočítá a musí se to dělat před nahráním manuálně?

    "Firma u souborů při nahrávání zkoumá, jestli neobsahují malware" - proč a nač? A jakým způsobem?
    ¨
    Působí to na mě dojmem pasti na kavky.

  • 7. 7. 2017 9:08

    Petr M (neregistrovaný)

    "V článku nevidím nic o šifrování dat, když je to "bezpečné úložiště". Nebo se s tím nepočítá a musí se to dělat před nahráním manuálně?"

    Šifrování změní hash. Takže formát dokumentu se nesmí před nahráváním měnit, a to ani komprimováním, ani šifrováním. Takže smůla.

    "Firma u souborů při nahrávání zkoumá, jestli neobsahují malware" - proč a nač? A jakým způsobem?

    Aby si nezavirovali počítač, až to budou pročítat. Kdyby do toho nehrabali, byl by to jenom binární blob. Jeho uložením ani výpočtem hashe nedojde k jeho spuštění a jeijch infrastrukturu by to neohrozilo.

    Nebo je to prostě "bonus pro lamy".

  • 15. 7. 2017 18:27

    ldx (neregistrovaný)

    Symetrické šifrování jednotlivých dokumentů je stejně nanic. To jen případného útočníka zbrzdí, ale nezastaví. Má to třeba smysl když chci zabránit, aby si něco každý moh hned přečíst, nejsou to důležítá data a posílám to v mailu. K zabezpečení důležitých dokumentů slouží už samotné bezpečné úložiště, aby se k dokumentu nikdo nepovolaný nedostal, ne?

  • 7. 7. 2017 15:41

    comodoro (neregistrovaný)

    Pořád to nějak nechápu. Jako by to vyžadovalo určité formáty dokumentů (?), nijak nezajišťovalo jejich bezpečnost (?) a jednou za čas je opatřilo časovým razítkem, to za nechutně předraženou cenu. Úředníkům a managementu velkých firem, kteří mají ve zvyku rozhazovat peníze, se to asi líbí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).