Hlavní navigace

Českou televizi k 30. červnu opustí artdirektor Alan Záruba

30. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
30. 4. 2010

Šéf grafiků České televize, artdirektor Alan Záruba, ke konci června odejde z Kavčích hor. Veřejnoprávní televize tak bude muset po třech letech hledat nového vedoucího grafického oddělení. Záruba stál za přerodem grafiky všech čtyř programů ČT, ke které došlo před třemi lety. Součástí změn mělo být i nové korporátní logo České televize od autora Štěpána Malovce. Kavčí hory jej však dosud nevyužívají.

K TÉMATU: Podívejte se na barevnou verzi nového loga České televize

Jiří Janeček řekl, že se logo ČT změní nejpozději dnem vypnutí analogového vysílání v České republice. Ale my vlastně nevíme, kdy to bude. Pevně doufám, že se tak stane co nejdřív. Nejen kvůli novému logu, ale také proto, že při novém vizuálním stylu a používání starého loga musíme všechno připravovat dvojmo. Jednou pro širokoúhlý formát 16:9 a jednou pro formát 4:3, což je šílená práce, řekl Záruba v září 2007 v rozhovoru pro týdeník Reflex.

CIF24

ČTĚTE TAKÉ: Janeček: Logo změní ČT na závěr digitalizace

Česká televize momentálně prochází řadou změn, jednotlivé programy by měly získat svoje vlastní šéfy. Podle Záruby by bylo vhodné, kdyby každá stanice měla i svoje vlastní grafické oddělení. V současné době pracují grafici pro všechny programy ČT najednou a jeden tým připravuje grafiku i pro dva programy naráz. Taková situace je ale podle Záruby dlouhodobě neudržitelná, protože jenom grafické změny na zpravodajském kanálu ČT 24 vytěžují téměř celé grafické oddělení ČT.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).