Hlavní navigace

Český rozhlas má novou mobilní verzi

25. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český rozhlas spouští inovovanou mobilní verzi. Do prohlížečů všech typů mobilních telefonů stačí napsat pouze rozhlas.cz, server automaticky přesměruje uživatele na mobilní verzi.  Mobilní web má přehlednou strukturu, která nabízí každý den nejaktuálnější zprávy i informace z jednotlivých celoplošných stanic.

Český rozhlas spouští inovovanou mobilní verzi. Do prohlížečů všech typů mobilních telefonů stačí napsat pouze rozhlas.cz, server automaticky přesměruje uživatele na mobilní verzi. 

Mobilní web má přehlednou strukturu, která nabízí každý den nejaktuálnější zprávy i informace z jednotlivých celoplošných stanic.

„Díky nové mobilní verzi našeho webu je možné přímo z telefonu například zaslat dotaz na hosta Radiožurnálu. Stej­ně jako v případě portálu rozhlas.cz dostávají hlavní místo nejnovější zprávy. Následuje to nejdůležitější z celoplošných stanic a z tematických webů,“ ředitel Českého rozhlas Internet Alexandr Pícha.

Český rozhlas už v současnosti nabízí uživatelům tzv. chytrých telefonů poslechovou aplikaci pro OS Android i pro iPhone. Zpravodajství nabízí také prostřednictvím aplikace pro iPhone, velmi brzo uvede také aplikaci na zprávy pro telefony s Androidem. Pracuje se také na vývoji poslechové aplikace pro telefony, které používají Symbian.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).