Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Chaos, nejistota, průšvihy. Státní IT podnik NAKIT je v rozkladu od Google Cache - Reakce na komentář Jana Sedláka ze serveru lupa.cz:...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2017 9:33

    Google Cache (neregistrovaný)

    Reakce na komentář Jana Sedláka ze serveru lupa.cz: Chaos, nejistota, průšvihy. Státní IT podnik NAKIT je v rozkladu
    Článek s tímto téměř apokalyptickým titulkem je ve své podstatě souborem vyjádření výhradně anonymních zdrojů a spekulací bez uvedení zdroje. Vzhledem k tomu, že Ministerstvo vnitra nedostalo možnost se k těmto spekulacím vyjádřit před publikací článků, považujeme za nutné na některé pasáže reagovat tímto způsobem.

    Z článku není vždy úplně zřejmé, zda se spekulace a anonymní vyjádření vztahují k současnosti nebo k působení minulého vedení podniku. Bývalý ředitel byl odvolán v listopadu loňského roku a na jeho pozici proběhne standardní výběrové řízení. Není tedy pravda, že "jeho místo převzal Alan Ilczyszyn", ten je pouze pověřen řízením do té doby, než výběrové řízení proběhne.

    Je asi jasné, že pokud vzniká nový podnik, který má zajišťovat takto vysoce odborné činnosti, nelze to provést přes noc i s ohledem na aktuální situaci na pracovním trhu. Spolehlivé zabezpečení plnění všech stávajících i nových úkolů státního podniku NAKIT bude pro nové vedení podniku v příštích měsících úkolem číslo jedna.

    NAKIT v současnosti provozuje mimo jiné komunikační infrastrukturu resortu MV včetně mobilní sítě složek integrovaného záchranného systému a národního informačního systému IZS. Sedlákovo tvrzení, o tom, že hasiči a policie s NAKITem "nechtějí nic mít", je pouze další z nepravdivých spekulací, kterými se autor dlouhodobě zřejmě snaží poškodit Ministerstvo vnitra a jím založený státní podnik.

    Lucie Nováková
    ředitelka odbor tisku a PR

  • 10. 1. 2017 12:02

    lupa.cz jsou už jako čučkaři

    Pekne dilo. Chapu, ze to kvuli poslednim dvema odstavcum radsi stahli. Kdovi, jestli to vubec psala Novakova, tuhle zcela iracionalne asertivni hruzu by nespatlal snad ani student PR v ramci zapoctu ve 3. semestru. Zda se, ze MV CR naslo svoji novou/dalsi hlubinu upadku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).