Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Letos chceme mít 100 tisíc předplatitelů Voyo.cz, říká šéf internetu televize Nova od kamax - Jasně, předplatný je fajn, jenže jde jen o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2012 19:58

    kamax
    Jasně, předplatný je fajn, jenže jde jen o jednu stanici. Co když fanoušek Ulice chce zároveň online sledovat i Cesty domů a ještě k tomu třeba něco na TV Barrandov? Zaplatí si předplatné pro služby všech tří televizí? Řada televizí v USA si snažila/snaží podobným způsobem vybudovat své portály, ale vždycky to skončí u toho, že divák, pokud už se rozhodne platit, tak chce zaplatit jednou a mít plnou nabídku a ne být abonentem desítek různých služeb podle toho, komu patří práva.

    V ČR je to navíc o to jednodušší, že český originální profesionální obsah produkují v podstatě jen Nova, Prima, Barrandov a ČT. ČT je mimo, protože má vlastní portál zdarma a u ostatních jde maximálně o desítky programů (seriály, reality, sport) ročně, zbytek je přeprodávání totožného obsahu ze zahraničí, přičemž na internetu nikoho nezajímá, že práva na jednu US kriminálku má momentálně Prima zatímco na další Nova. Když už si platí předplatné, tak je chce najít obě a obě na stejném místě, jen tak (a pokud si je může pustit pohodlně přes menu přímo v televizi) si radši nezaplatí Ulož.to, Rapid, nebo jinou úschovnu. Takže řešením je buď silná třetí strana, která bude zastupovat všechny, nebo nějaký společný portál provozovaný přímo těmi televizemi. A je potřeba se přitom zbavit té věčné paranoji, jak na jejich exkluzivním obsahu vydělává někdo třetí, která čas od času nutí americké televize dělat bubu na Hulu, iTunes a spol.
  • 17. 1. 2012 22:27

    bez přezdívky
    Tak hlavně každý ví, kde se dají stáhnout jakékoliv věci zadarmo, takže jen trotl by si platil nějaké Voyo. Kór, když na tý Nově skutečně skoro nic nevysílají.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).