Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Chorvatsko plánuje veřejnoprávní i komerční multiplex od anonym - > Neni se co divit v tom clenitem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2006 9:35

    anonymní
    > Neni se co divit v tom clenitem a hornatem terenu. Kdo byl v chorvatsku potvrdi

    Šíříte fámy :-) Ačkoliv si to samé myslí spousta lidi, skutečnost je jiná.

    CIA Factbook:

    • Croatia: Terrain: geographically diverse; flat plains along Hungarian border, low mountains and highlands near Adriatic coastline and islands
    • Czech Rep.: Terrain: Bohemia in the west consists of rolling plains, hills, and plateaus surrounded by low mountains; Moravia in the east consists of very hilly country
    Topografická mapa Chorvatska to potvrzuje. A ještě jedna mapa. V podstatě celé pobřeží je odděleno vyššími kopci (nejvyšší bod má jen 1800m n.m.), jinak je to placka.

  • 25. 10. 2006 13:58

    Trident (neregistrovaný)
    Ty si ale hustý teoretik.
    Což nijak nevyvracuje to co jsem tady napsal. Tu západní část si můžeme představit jako Prahu pro chorvaty a ten zbytek jako ten zbytek ČR. Mimochodem podle té mapy by v Dubrovníku nemusely kazit památky paraboly. Skutečnost je ovšem jiná. Japato?
  • 25. 10. 2006 14:28

    anonymní
    > Mimochodem podle té mapy by v Dubrovníku nemusely kazit památky paraboly. Skutečnost je ovšem jiná. Japato?

    Asi mají na satelitech více programů. Nebo si zmasakrovali TV vysílač u Dubrovníku během války a než ho postavili, tak si všichni koupili satelit. Nebo chtějí přijímat i italské programy. Možná chtějí hodně programů kvůli turistům. Já nevím. Moc se o tuto oblast nezajímám. Třeba jen ten první v Dubrovníku začal s parabolou a ostatní se po něm opičili. Víte, jak to chodí. Jeden to má a tak to chtěji všichni.

    Mě zaujala ta geografie - dost lidí si při Chorvatsku představí ty hory, které musí sjet, než se dostanou k moři. Jsou ale zhruba stejně vysoké jako Sněžka. Vtip je v tom, že na druhé straně hor je nadmořská výška NULA a že ty hory mají alpský strmý charakter a ne pozvolný kopcovitý jako v ČR.
  • 13. 7. 2007 9:37

    anonymní
    V lecčem se mýlíte. Elementární geografické (morfologie terénu) znalosti vám CIA factbook jaksi nenahrazuje a argument s vrstevnicemi na vás prozrazuje, že mapu moc číst neumíte. V ČR je v nepokrytelném "stínu" jen velmi malá plocha území (údolní zářezy, pustá horská údolí, o pokrytelnosti zbytku rozhoduje i hustota obyvatelstva. Chorvatsko má velmi nerovnoměrné rozložení hustory osídlení, nízká hustota se kryje s horskými oblastmi, kde charakter hřebenů a údolí brání osídlení stejně dobře jako šíření signálu nejen DBV-T. Takže neteoretizovat, prosím, ale vzít bágl a dobré boty a prošlapat!
  • 24. 10. 2006 20:53

    Trident (neregistrovaný)
    A pak ze TV Nova je brzdou digitalizace:)))
    Jinac Chorvatum je to sumafu. Oni spis maji satelitni prijem. Neni se co divit v tom clenitem a hornatem terenu. Kdo byl v chorvatsku potvrdi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).