Hlavní navigace

Chrome a Firefox budou Windows XP podporovat i po letošním dubnu

18. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google bude prohlížeč pro Windows XP vyvíjet minimálně rok po ukončení podpory systému ze strany Microsoftu. Ten chystá vylepšený Internet Explorer 11 s novým režimem kompatibility.

Webové prohlížeče Google Chrome a Mozilla Firefox budou oficiálně dostupné pro Windows XP i po dubnovém ukončení podpory ze strany výrobce. 

Google oznámil již dříve, že jeho prohlížeč bude Windows XP podporovat do dubna 2015. Pak se prý uvidí, jestli má smysl Windows XP nadále podporovat vzhledem k vývoji jejich tržního podílu.

KL24

Mozilla v současnosti prý vůbec neuvažuje, že by její Firefox měl Windows XP přestat podporovat. Odvolává se na početnou uživatelskou základnu. StatCounter uvádí, že ještě letos v lednu byla Windows XP silnou tržní dvojkou s podílem cca 19,2 %. Meziročně si pohoršila o 6,2 %. Tržní jedničkou jsou dle lednových údajů Windows 7 s podílem cca 54,3 %.

Microsoft nevyvíjí svůj webový prohlížeč pro Windows XP již několik let. Naposledy pro systém z počátku století uvolnil Internet Explorer 8. Nyní se chystá upravit stávající Internet Explorer 11 pro Windows 8.1. S novým režimem, ve kterém bude webový obsah zpracovávat právě jako Internet Explorer 8, má firmám usnadnit přechod na Windows 8.1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).