Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Firmy se předhánějí v chytrých lavičkách. Po Praze zkusíme další města, říká český výrobce od zog - Je to hloupé a drahé řešení, ideální leda...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2017 10:37

    zog (neregistrovaný)

    Je to hloupé a drahé řešení, ideální leda tak na dojení evropských dotací. Mnohem lepší řešení je instalovat wifi a dobíjení do lamp pouličního osvětlení kde je již přivedená elektřina i místo.
    Nejlepší lavičky jsou z litiny a dřeva. Pokud možno design ze začátku dvacátého století na kterém se dobře sedí.
    Dnešní architekti mnohdy navrhují šílenosti na kterých se vůbec nedá sedět.

  • 27. 7. 2017 10:44

    P2010 (neregistrovaný)

    Ty šílenosti jsou ale často již ze zadání, aby na tom nespali bezdomovci. Bohužel dnešní společnost je natolik neschopná tyto problémy řešit (jediný existující postih ekonomickou likdvidací je zde zcela neúčinný), že zkrátka raději udělají lavičku nepohodlnou pro všechny.

  • 27. 7. 2017 14:22

    Petr M (neregistrovaný)

    A jak ochrání před bezdomovcem "chytrou" solární nádheru, když si v hezkým počasí zakryje panely dekou a relaxuje?

    Jo kdyby to poznalo, že se jedná o bezdomovce a mělo to třeba šikovnou sklopku nebo vystřelovací hroty, to už by se dalo mluvit o chytré lavičce :D

  • 6. 8. 2017 10:42

    Trident (neregistrovaný)

    Pokud vas to na zakladce jeste neucili (nas ano), tak je dost okruhu verejnych osvetleni ktere nemaji stale napajeni - tj.cely svetelny okruh se zapina v noci a to jeste specifickymi signaly HDO (jejich pouziti je nejen na sepnuti zarizeni na uspornych tarifech). Takze napajeni jede jen vecer. A tim padem musis zajistit akumulator a pravidelnou vymenu.
    Navic pokud je udelana dodatecna regulace - coz je zalezitost nejakych 15 let mozna vic, tak zapomen na to ze ti tam jede krasnych 230V. 150-180V dle libosti provozovatele a denni dobe. Takze musis pouzit pouze kvalitni spinane zdroje, ktere to dlouhodobe zvladnou a bez problemu se vyrovnaji se skokovou zmenou.

    Pak tu mas uz moderni systemy kde se reguluje primo u svetel, tak tam se napojit da bez nejakych omezeni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).