Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Cloudová úložiště pro vaše zálohy: račte si vybrat od MLASKAC - Nevidím nikde českou službu. Přidám tedy cenové srovnání...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2012 22:07

    MLASKAC (neregistrovaný)

    Nevidím nikde českou službu. Přidám tedy cenové srovnání bez uvedení názvu služby určené pro zálohováníkomerčně dostupné na CZ trhu. U blobu se učuje míra redundance, počet geolokací a hmotné zodpovědnosti v případě ztráty/poškoze­ní/zcizení dat.

    varianta IKS 2,00 kč/gb/měs, hmotná zodpovědnost není
    varianta YPSILON 3,60 kč/gb/měs, 24,20kč /gb hm zodpovědnost
    varianta ZET 7,60 kč/gb/měs, 126,00 kč/gb hm zodpovědnost
    varianta ACKO 14,40 kč/gb/měs 253,00 kč/gb hm zodpovědnost
    varianta BECKO 25,3 kč/gb/měs 2530,kč/gb hm zodpovědnost

    Plus trvalnivá varianta 506 kč/gb/5let, hm zodpovědnost 9350 kč/gb

    ceny jsou "komické díky přepočtu z EUR", nicméně nejde o to něco nabízet ale podpořit diskuzi "kolik stojí záloha 1gb dat". Ve srovnání třeba s CrashPlanem se to může zdát drahé, zvlášť v FamilyPlan kde se dá bez problému uložit i několik TB dat za tuším pár set měsíčně.

    Jak a kam zálohujete cloudově (pokud) Vy?

  • 13. 4. 2012 7:47

    x (neregistrovaný)

    Hezky, takze v maximalisticky variante me zalohovani 100GB bude stat 2k5 mesicne a v pripade ztraty tech dat dostanu 250kKc, coz je u firemnich dat naprosto smesna kompenzace. Navic si za stejny prachy muzu dat nekde do racku vlastni stroj s minimalne 10x vyssi kapacitou. A kdyz si takovy stroje poridim 2 a dam je do dvou ruznych lokalit, tak je pravdepodobnost ztraty dat naprosto miziva.

  • 13. 4. 2012 21:26

    Mlaskac (neregistrovaný)

    Jiste že lézt z extrému do extrému lze. Průměrná záloha je někde k 30gb (firma) což dělá bratru obvykle 120kč. To není storage, to je záloha. Proto je taky kompenzace rovna 10letům provozu. Zajímalo by mě srovnání třeba práve s CrashPlanem, DropBoxem, SugarSyncem - kolik je smluvně garantována hm. zodpovědnost? Odpovím si sám, není a nebude. Ano není vyloučena domáhat se náhrady škody - nicméně to není ani tady.
    Jako u každé služby je rozdíl v garantované a prakticky dosahované. Za 2500 nepořídíš 500 fyzických serverů v 6ti lokalitách na kterých služba běží. A o tom to je, náhrada škody je vždy omezena v případě zásahu vyšší moci - tady není. Samozřejmě je něco jiného chyba poskytovatele a něco jiného je pád letadla.
    U serveru v racku je problém že je potřeba využít maximum dat, něco jiného je uložit 8gb kritických dat jako pojistku za 100vku měsíčně než tam zálohovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).