Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co chybí českým ISP nejvíce? od Lukáš P. - Trochu do hledání lidí dělám a rád bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2000 19:28

    Lukáš P. (neregistrovaný)
    Trochu do hledání lidí dělám a rád bych připojil svůj názor. Spolupráce se školami na všech úrovních je zcela v pořádku, ale chtít po lidech, aby se místo manažerů stali specialisty je jistá cesta do pekel pro člověka, který se pro takovou dráhu rozhodne. Co bude ten člověk dělat, až skončí boom internetu, všechny technologie se ustálí a objeví se nová hvězda. Lidi, co se rozhodli pro cestu stát se specialisty v oblasti výstavby BTS, by mohli vyrábět, jaké krušné chvilky je čekaly a jak oni sami nakonec dopadli. A zároveň na tomto příkladu se dá ilustrovat i druhá věc, se kterou se v e-věcech šermuje dnes a denně. Nejsou lidi. Lidi vždycky jsou, jenom je potřeba je najít. Taky tu lidi, co uměli budovat mobilní sítě, nebyli, aby se potom nějak našli. Prostě, kdo hledá, najde a kdo dokáže vymyslet dobrý motivační plán a dokáže udržet nadšení, tak si svoje lidi taky udrží. Problém je spíše v tom, že lidské zdroje u nás prakticky nikdo dělat neumí a nevěnuje tomu dostatečnou pozornost. Plat a akcie nejsou to jediné, co můžou firmy nabídnout. Perspektiva (třeba cesta od specialisty k manažerovi) dá lidem mnohem více než dvojnásobný plat a stejná práce.
  • 20. 9. 2000 2:17

    Martina Kopty (neregistrovaný)
    To jste Lukáši P. neměl psát, že děláte do vyhledávání lidí. Teď už určitě máte mailbox na emailu plný lidí, které byste měl najít :)

    Mimochodem: kdo nabídne specialistovi jenom peníze a perspektivu k manažerovi, ten se se zlou potáže. A lidé déle setrvávající na VŠ mají šanci, že získají o jednu perspektivu (respektive kvalifikaci) více. Není problém stát se odborníkem. Problém je vědět, jak se stát odborníkem. Tohle učí vysoké školy. Odborníky připravují školy, kterým se v angličtině říká undergraduate :) Jenže tohle vám žádný headhunter (ten co huntuje hlavy) neřekne.

    Názor zaujatého MK, on totiž bude na lidech přežívajících na školách závislý ;)
  • 20. 9. 2000 18:01

    MK (neregistrovaný)
    Opravdu si to myslite ? :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).