Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co je překážkou rozšíření českých elektronických obchodů? od David Nebeský - Bohužel musím s Jiřím Donátem téměř souhlasit: s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2000 21:49

    David Nebeský (neregistrovaný)
    Bohužel musím s Jiřím Donátem téměř souhlasit: s českými obchody na Internetu to je opravdu špatné. Tato kategorie sice existuje, ale jen pro specifické oblasti, kde ono specifikum je právě svázáno s lokálností. Možná dokonce spíše, než kategorie českých obchodů, může mít šanci kategorie středočeských, jihomoravských a pod. Napadají mě zejména potraviny (a obzvláště pak jěště z pekárny teplé rohlíky), vymyslet by se ale dalo leccos jiného. Zcela lokální on-line prodej je zatím u nás pole neorané a asi ještě pár let bude.
    Souhlasím tedy s tím, že roblém českých obchodů je především principiální a že řeči o problémech s placením, a Mail Orders a podobně jsou záležitosti podružné (v těchto a řadě dalších případů navíc snadno řešitelné).
    Čeho se Jiří Donát však nedotkl, je možnost v Čechách provozovaných globálních obchodů. Tady je podle mě šance mnohem větší a to právě z důvodů uváděných Jiřím Donátem v začátku jego článku. Není důvod, proč by obchod s kopiemi přileb z búrské války nebo se známkami s tématem perských koček, případně s hodinkami, které nosily pomazané hlavy nebo něčím podobně extrémně specifickým nemohl fungovat právě v českých zemích.
    Pevně doufám, že jeden podobný (tedy globálně zaměřený) obchod provozujeme.
  • 4. 1. 2000 13:53

    Jiří Donát (neregistrovaný)
    Nemohu než souhlasit. Jen bych doplnil, že je samozřejmě jedno, kde se obchod fyzicky provozuje (web hosting dnes splývá s elektronickými obchody - viz zShops, Yahoo, msn eShop...). Není však jedno, kdo přijde s chytrou myšlenkou. V tomto ohledu je Síť najdednou strašně spravedlivá a rovnostářská - nabízí nám totiž možnost doslova "utéci" z naší české nefungující infrastruktury...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).