Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku CS Link má prostor pro Novu i ČT ve vysokém rozlišení od funTom - HDTV se vyhnout nedá, je to otázka času....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2007 20:41

    funTom (neregistrovaný)
    HDTV se vyhnout nedá, je to otázka času. Jak ale klesá cena technologií, bude i přibývat DVB stanic jako hub po dešti. Všichni se do terestriálních multiplexů nevejdou, takže nezbude nic jiného, než IPTV (osobně to odhaduji na nějaký standard postavený na BitTorrent streamu). Fyzická vrstva bude muset být schopná přenést velká množství dat, což splní jen optika. To nemusí být hudba budoucnosti, záleží na trhu. Ve státech něco takového již funguje - služba FIOS od Verizon. Jakmile je optika položená, její provoz již nepředstavuje prakticky žádné náklady, na rozdíl od satelitu. Cena rozhodne.
  • 20. 9. 2007 0:12

    anonymní
    Taky bych si zkusil tipnout tu IPTV. Můžu mít 2 názory? Takže buď multicast na IPv6 nebo paralelní optická síť s použitím ROADM.

    FiOS bych jako příklad zrovna nedával. Je to do optických frekvencí namodulovaný původní elektrický signál z pásma 45-860MHz. Technologie je GPON (v podstatě sdílená sběrnice).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).