Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Digitální televize přišly o licence, Česku hrozí žaloby od Katoda - Už jsem to napsal i na jiném serveru...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2006 10:41

    Katoda (neregistrovaný)
    Už jsem to napsal i na jiném serveru a tady to jen zopakuji. Zbytečně se to tady až příliš komplikuje a pak to vede jen k takovýmto problémům, zřejmě proto, aby se úřední šiml nažral. Rada vydala jakési podmínky pro vysílání a měla by udělit licenci všem, kteří je splní. Pak už by bylo na jednotlivých provozovatelích TV, aby se domluvili s jednotlivými distributory, jakým zbůsobem bude jejich vysílání vidět. Někdo by šel na satelit, někdo do kabelu, někdo do IPTV a někdo do DBV-T. Myslím, že by to přivítali i provozovatelé jednotlivých multiplexů, aby se domluvili sami s vysilateli, koho a za jakých podmínek budou ve svých sítích šířit. Dosavadní praxe mi připadá až příliš socialistická - zadarmo se rozdají licence a pak se určí, kdo bude vysílat ve kterém multiplexu, aniž by na to mohl mít samotný majitel multiplexu nějaký vliv. To je jakobych si postavil barák a pak mi radnice určila, kdo v něm bude bydlet.
  • 7. 9. 2006 11:58

    ABC (neregistrovaný)
    Základní omyl, zde se jedná jen o licence pro DVB-T, ne o licence pro jiné druhy vysílání. Protože je to bezdrátové vysílání, primárně přístupné každému (tj. ne jako na drátech, kde se za vše platí) je o licence takový boj.
    Rada pro TV vysílání by si měla najmout schopné právníky, kteří by dokázali její rozhodnutí obhájit a ne že její rozhodnutí rozežene hned první soudní stání. Taky by měla mít pravomoc tak vysokou, že by žádný soud neměl mít šanci její rozhodnutí napadat. To, co se stalo podle mě důsledek anachronizmu, kdy si v českém státečku každý připrdlý zbohatlík dělá co chce !!
    Jinak se opravdu stane to, o čem je v článku řeč, že v DVB-T bude 10 hudebních srač*ových a 20 telemarketingových stanic a spektrum vysílání opět bude stát za h..., jak je tomu ve vysíláníu analogové TV dnes.
  • 7. 9. 2006 12:09

    BOM (neregistrovaný)
    Re: "Jinak se opravdu stane to, o čem je v článku řeč, že v DVB-T bude 10 hudebních srač*ových a 20 telemarketingových stanic a spektrum vysílání opět bude stát za h..., jak je tomu ve vysíláníu analogové TV dnes."

    Vzdyt prave o to NOVe a Prime jde.
  • 7. 9. 2006 13:21

    Katoda (neregistrovaný)
    Ale to je právě jedna z těch zbytečných komplikací. Primárně je to přístupné každému a proto nejlukrativnější. Lukrativnost navíc navýšena ještě tím, že se licence udělí zdarma. Proč proboha? Ať licenci pro vysílání dostane každý, kdo si o ni zažádá a splňuje nějaké podmínky. Pak už bude na něm, jak zajistí aby se jeho vysílání dostalo k co největšímu počtu diváků.
  • 7. 9. 2006 14:20

    anonymní
    Jenze on je problem, ze vsichni by chteli vysilat v Praze, Brne, Ostrave v DVB-T. A tolik pozic v multiplexech opravdu neni.
    Ano, rada mohla vydat podminky a mohli jsme mit 50 televizi, ale kdo by urcil ktere televize by mely mit pristup k pozici v multiplexu? A na jakem uzemi? Nakonec by to dopadlo tak, ze provozovatel (obchodni spolecnost) by draho preprodaval to, co levne koupil a co neni jeho(kmitocet). A jeste by nemusel ukazovat nikomu smlouvy atp. Verejna kontrola co se deje cista nula.
    Majitelu vysilajicich zarizeni nemuze byt mnoho, nebot je omezene prirodni bohatstvi (frekvence pro DVB-T) takze by to taky mohlo dopadnout tak, ze bychom meli mnoho majitelu zarizeni, kteri by meli nasmlouvane televize ale nemeli by kmitocty na kterych by mohli vysilat. Nesmis totiz smesovat majitele a provozovatele! To je rozdil a mnoho lidi ten rozdil nechape. A proc by provozovatel mel kecat do toho, proc spravuje to co spravuje. Spravuje to pro stat a ne pro televize. Muze a nebo at jde od valu.
  • 7. 9. 2006 14:28

    anonymní
    nechodis nahodou ven? Ja ano a vadi mi tlupy decek, ktere se bezcilne potuluji mestem. Proto by zajem statu mel byt neco deti naucit. A jak je ma ucit, kdyz a) dre z rodicu dane, b) zrusil domovy deti a mladeze, kde byly fury krouzku, c) rozvinul nebyvale mnozstvi hospod a podobnych zarizeni.
    Jedina sance jak neco lidi naucit je vyuzit televize. Pohodlne, jednoduche. Tak proto se snazi regulovat jake porady a kolik jich ma jit do vzduchu. Na teleshopingu se lidi nic nedozvi, ani nenauci.
  • 7. 9. 2006 15:56

    Trident (neregistrovaný)
    K tomu pohledu na zpusob vzdelavani bych rad upozornil, ze se pise rok 2006 a nikoliv 1970.
  • 10. 9. 2006 0:29

    prudic (neregistrovaný)
    jakoze dnesni vyuziti casu mlade generace je kvalitnejsi, nez v roce 70? Tak to promin, zijeme asi kazdy na jine planete. Nemyslim hornich 10000, ale obecne. co ja vidim, tech, kteri se potloukaji bezcilne ulicemi je mnohonasobne vice. Nicmene neuvedl jsi zadny argument, takze neni na co reagovat.
  • 12. 9. 2006 16:09

    jozka (neregistrovaný)
    I kdyby bylo tisic vzdelavacich kanalu, toulajici mladez po ulicich to nevyresi. (ostatne kazdy pedagok vam rekne, ze nejhorsi je vzdelavat nekoho, kdo se vzdelavat nechce)

    Ad licence zdarma = nesmysl. Mne by se taky libilo zalozit si firmu, nekoho podmaznout, ziskat zdarma licenci, rok dva vysilat - a pak firmu (nebo jeji cast) prodat globalni medialni firme....
  • 7. 9. 2006 14:49

    Katoda (neregistrovaný)
    No nezdá se mi, že by některá ze stanic, která licenci získala nebo o ni žádala byla bůhví jak vzdělávací. Od počátku se tady hovoří jako o komerčních stanicích, to o čem hovoříš by měla zajišťovat televize veřejné služby a ta za tímto účelem dostala i svůj veřejnoprávní multiplex. Otázkou ovšem je, kolik lidí se na její vysílání bude dívat. Stačí se podívat na to, jaké čísla má sledovanost ČT 2 a tu může sledovat prakticky každý. Direktivně to asi nikdo nikomu nařizovat nebude. Naštěstí. Vysílat se bude to, o co mají lidi zájem, na co se budou chtít koukat. Velmi pochybuji, že by to bylo 20 teleshopingových stanic a ty by se díky tomu všechny uživily. Ale pokud tomu tak náhodou bude, tak holt smůla, budeme si za to moct jen sami, že se chceme koukat Horsta místo na historický dokumentární seriál.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).