Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Diváci nesledují reklamu aneb skupina Nova jako iniciátor nebo brzda dalšího vývoje od Michal Kubeček - Nejhorší je to pokrytectví Novy a Primy. Oni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2018 23:40

    Michal Kubeček

    Nejhorší je to pokrytectví Novy a Primy. Oni samozřejmě moc dobře vědí, že se diváci na reklamy nedívají ani při příjmu přes DVB-T(2) nebo DVB-S(2). Ale tam je jim to jedno, protože tam své peníze dostanou tak jako tak. Dokonce i když (peoplemetrový) divák použije timeshift nebo si film nahraje a pustí jindy, z pohledu měření to pořád vypadá, jako by reklamu sledoval. Takže vyhýbáním se reklamě divák "okrádá" (jejich terminologií) reklamku a zadavatele, ne provozovatele televize, takže Nově a Primě je to jedno. Ale jakmile by chtěl přetočit reklamu na IPTV, kde by se to promítlo do jejich příjmů, hned je oheň na střeše.

    Ale nedělám si iluze, že je to jen Nova a Prima. Schválně: prskali by provozovatelé webů proti Adblocku stejně vehementně, kdyby fungoval výhradně v režimu, kdy by všechnu reklamu stáhnul a zajistil, že se započítá do všech statistik a monitoringu, ale jenom ji nezobrazil uživateli? Pokud by je k něčemu nedotlačili zadavatelé, byl by jim takový blocker úplně ukradený a nehnuli by proti němu prstem.

  • 10. 6. 2018 16:30

    Gogo (neregistrovaný)

    Ale taková věc existuje. Jmenuje se AdNauseam. Dělá to,že všechnu reklamu stáhne,klikne na ní,ale ve skutečnosti nic nezobrazí. Totálně tím zmrší veškeré statistiky a především váš virtuální profil. Nedá se pak správně cílit. No a pokud jsem zaregistroval,dost to tu bandu reklamních šmejdů *ere :)

  • 10. 6. 2018 16:46

    krakonoš (neregistrovaný)

    Gogo:
    Zatím mám od reklamy a sledování pokoj. (na mobilu použito www.nevolejte.cz a všem, kteří mne kontaktovali kvůli GDPR jsem nařídil, aby mé osobní údaje smazali). Ale pokud by se něco stalo a uBlock a Ghostery by přestali fungovat, tak si to nainstaluji; naštěstí mám net bez platby za množství dat. a i název tohoto SW je trefný, protože nausea je latinský výraz pro úporné zvracení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).