Hlavní navigace

Názor k článku Do datových schránek dorazil spam. Naposledy se řešil v roce 2012 od Filip Jirsák - Striktní zákaz zaslání obchodního sdělení jde naprosto proti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2020 15:59

    Filip Jirsák

    Striktní zákaz zaslání obchodního sdělení jde naprosto proti myšlence emailu.
    Právě naopak. Proti myšlence e-mailu je spamování, které zahltí poštu tak, že se regulérní e-maily k adresátovi nedostanou.

    Oslovit firmu či živnost by mělo být možné vždy.
    Oslovit firmu nebo živnost vám přece nikdo nebrání. Můžete se třeba zvednout a do firmy dojít osobně. Jenže to se vám nelíbí, protože to je pro vás drahé. Vy byste chtěl firmy oslovovat s nulovými náklady na vaší straně, aby si to zaplatili oslovení. A k tomu opravdu nevidím žádný důvod.

    Nemusím se živit spamem, ale to že nemohu oslovit firmu na její uveřejnený email s nabídkou zboží či služeb mě vadí v případě, že subjekt z jiného státu tak učinit beztrestně může.
    To je podle vás argument? Když někdo jiný může beztrestně škodit, já chci taky mít tu možnost? Nepřemýšlel jste třeba o tom, že byste neškodil prostě proto, že škodit někomu je špatné? Bez ohledu na to, jestli je to trestné nebo není.

    UOOU (respektive ti co píšou zákony) to totálně zazdilo.
    Nezazdilo nic. Jenom nemůžete cpát své nabídky těm, kteří o ně nestojí. Nevím, co je na tom nepochopitelného.

    Ale ano, klidně me nazvěte spamerem jen proto, že můj názor se Vám nelíbí.
    Já jsem vás nenazval spammerem proto, že se mi váš názor nelíbí. Nazval jsem vás tak proto, že je pro mne nepochopitelný. Nechápu, jak někdo může považovat za správné, že mne někdo zahrne odpadem, a ještě se bude divit, že se tomu bráním. Kdyby vám někdo začal do bytu házet odpadky, také nad tím budete jásat a mudrovat nad tím, jak by mu v tom nikdo neměl bránit, protože on vám přece jenom nabízí své produkty?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).