Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Do ruda rozzuřen od jerewaana - vidím tu jistou paralelu - mezi autorským a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2007 0:02

    jerewaana (neregistrovaný)
    vidím tu jistou paralelu - mezi autorským a drogovým zákonem v ČR .. je jisté, že se v nejbližší budoucnosti hne drogový zákon z místa tak, aby se běžní spotřebitelé (nikoliv překupníci) zbytečně nezavírali, aby nemocní lidé mohli kupříkladu marihuanu používat na tlumení bolestí legálně - zde zvítězil selský rozum a tvrdý zákon, který se běžně porušuje holt ztratil svůj význam, proto se mění .. nic jiného nakonec (a pevně v to doufám) nezbude ani výrobcům softwaru (zřejmě i cd, dvd aj.) - budou si muset na svou práci vydělat jinak - např. vkládáním reklam apod. a své výtvory (určené především pro konečné spotřebitele - nikoliv firmy - na těch budou nadále vydělávat) vystaví pro volné stáhnutí na netu .. no ne?
  • 30. 5. 2007 16:07

    Jirka (neregistrovaný)
    No, tak "běžní spotřebitelé" drog by měli být stejně stříleni za pochodu jako překupníci, v tom rozdílu nevidím. A vystavovat SW zdarma pro nekomerční použití a firmám ho prodávat by byla krásná utopie, která sice již v ojedinělých případech funguje, ale stále je spousta firem, které tyto programy stejně kradou, a o to víc, čím dostupnější jsou jejich volně šířené verze.

    Ale jistě by bylo možné, aby některé funkce nebyly v programu k volnému stažení dostupně a pokud je chce využívat, musí si zakoupit plnou verzi - takovej model, kterej je podobnej jako u trial verze, jen s tím rozdílem, že v trial verzi se to dá cracknout. Prostě musejí být dvě distribuce, toť asi tak vše.
  • 31. 5. 2007 13:05

    hatred (neregistrovaný)
    "No, tak "běžní spotřebitelé" drog by měli být stejně stříleni za pochodu jako překupníci, v tom rozdílu nevidím." a takovi lide, jako jsi ty, by se meli strilet tim tuplem
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).