Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Dvořák: Nova se překlopí do digitálu v roce 2010 až 2012 od Jan Potůček - S tím bych si dovolil trošku polemizovat. Vezmete-li...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2005 13:55

    Jan Potůček
    S tím bych si dovolil trošku polemizovat. Vezmete-li citaci, že \"pokud se mě ptáte, kdy si myslím, že digitální vysílání bude ve velké míře rozšířeno po celém území České republiky, já to odhaduji někdy kolem roku 2010 až 2012\", tak z toho jednoznačně vyplývá, že Dvořák na léta 2010 až 2012 předpokládá úplné překlopení Novy do digitálu - čili že v těchto letech bude Nova vysílat v DVB-T na většině území České republiky. Možná si nerozumíme v pojmu \"překlopení\". Já ho chápu jako převedení z analogu do digitálu, přičemž signál DVB-T je dostupný na stejném nebo větším území než předtím analog.
  • 13. 10. 2005 16:28

    Martin Mrnka (neregistrovaný)
    Dvořák to podle přepisu rozhovoru takto neřekl. Rok 2010 zmínil nikoli v souvislosti s Novou, ale v souvislosti s rozšířením digitálního vysílání. Viz přepis:


    Moderátor (Petr Šimůnek):
    Kdy si myslíte vy osobně, že diváci poprvé uvidí digitální program televize Nova?

    Host (Petr Dvořák):
    Digitální program televize oni ho už můžou vidět dnes, protože mni vysíláme v rámci experimentálního vysílání, pokud se mě ptáte, kdy si myslím, že digitální vysílání bude ve velké míře rozšířeno po celém území České republiky, já to odhaduji někdy kolem roku 2010 až 2012.

    Moderátor (Petr Šimůnek):
    To mluvíme nejenom o technologii šíření, ale také o tom,m že dovolí mít víc programů.

    Host (Petr Dvořák):
    Jednak, že bude k dispozici víc programů a zároveň, že diváci budou už v tuto chvíli vybaveni zařízením, které se jmenuje setobox, které umožňuje příjem digitální televize.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).