Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku EFF opět varuje před přístupem Windows 10 k soukromí uživatelů od fd - Az na tu drobnost, ze nikdo nic neproklepnul. Pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 8. 2016 12:15

    fd (neregistrovaný)

    Az na tu drobnost, ze nikdo nic neproklepnul.

    Pokud zminujete onen clanek, ktery se i tady nekde kolem povaluje, tak ten maximalne konstatoval ze ve sledovanem obdobi se nedelo "nic" zajimaveho, coz samo o sobe jako kostatovani toho vseho co odesilano (i pres maximalne restriktivni konfiguraci) bylo, take neni jinak adekvatni.

    Zasadni totiz je, co delano byt (na zaklade EULA) muze. Ze se to ve vasem PC objevi az po nejakem patchi je z toho pohledu naprosto nezajimave. A ze se podobne veci objevuji je zcela zjevne - MS onen "diagnosticky" nastroj promptne backportovat do Win7 ... a hbite prisel s kumulativnim zaplatovanim, aby si zajistil, ze nikdo nebude bez nej.

    Zajimave je to predevsim pak proto, ze o jinych "technologiich" tvrdi, ze je backportovat nelze (napriklad DX12) coz je pochopitelne naprosty nesmysl, je to jen hloupe API.

    Potesujici jsou pak zkusenosti uzivatelu. Napriklad to, ze Win 10 ... z neznameho duvodu ... scanuji vsechny do systemu pripojene disky (i pri tom upgrade, ktery probihal nedavno), coz trva klidne hodiny, a, jen tak mimochodem, pri tom klidne prepisi strukturu disku. Procpak to asi delaji? A co je systemu do toho, co na tom disku je?

  • 23. 8. 2016 12:22

    lupa.cz jsou už jako čučkaři

    Na druhou stranu budte rad, ze Microsoft neinstaluje na disky uzivatelu firmware NSA, ktery pak pri ukladani urcitych datovych sekvenci zvysuje "user experience".

  • 24. 8. 2016 23:14

    krakonoš (neregistrovaný)

    Mrkvosoft by byl padlý na hlavu, kdyby O. S. postavil tak, aby kdejaký polointeligent po několika minutách zjistil, co se v počítadle při aktivaci, nebo aktualizacích všechno děje. Někomu asi uniklo, že komunikace je šifrovaná a cokoli, co se vypíná softwarově, lze přes nějakou nevinně vypadající funkci dálkově ,,probudit" v době, kdy je 99% šance, že u stroje nikdo není a po libosti v něm čmuchat.

  • 23. 8. 2016 11:05

    Martin P.

    EFF varuje a proč se nesoudí?

    Už je to relativně dávko, kdy někdo Win10 proklepnul co , kam a s čím po síti komunikuje. Bohužel to nekomunikuje jak by si nějak soudě-chtivý jedinci přáli.
    Takže tohle bude jen pravidelné PR EFF, které zrovna využívá tématu Win10 jinak žádná změna. Příště to bude třeba MacOS X , pak nějaký mobil, pak zase třeba FB atd...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).