Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku GDPR rok poté: Nesplnitelná právní norma stále nahrává obchodníkům s deštěm od Josef Aujezdský - Právo není exaktní věda, že se určitě jedná...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2019 9:45

    Josef Aujezdský

    Právo není exaktní věda, že se určitě jedná o můj subjektivní názor.

    Ta přiměřenost se vztahuje k technickým a organizačním opatřením a nikoliv k tomu, jaké všechny formální povinnosti máte plnit.

    Souhlasím s tím, že určitě není nic špatného na nápadu, který "říká, že každý kdo osobní údaje sbírá by měl vědět jaké, proč, kde je má a jak s nimi zachází." Neuváděl jsem, že je to špatné. Nicméně to platilo již za předchozí právní úpravy.

  • 24. 4. 2019 10:08

    bez přezdívky

    Článek zcela subjektivně popisuje osobní názor autora bez ohledu na realitu. Každá právní norma má své chyby, ale podstatná je idea, která říká, že každý kdo osobní údaje sbírá by měl vědět jaké, proč, kde je má a jak s nimi zachází. Je na tom něco špatně? Srovnávat Facebook, ministerstvo a krejčího? Nařízení jasně mluví o přiměřenosti opatření v kontextu dané organizace a nikdo nenutí krejčího přijímat nákladná opatření na stejné úrovni jako má Facebook. Jediné s čím souhlasím je mlhavost kolem této právní normy, které zneužívají rádoby odborníci a které přispívají i takového články.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).