Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Géant - akademická Evropa zrychluje od Ondřej Juřík - Tohle je teda diskuse. Takhle uz jsem se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2000 18:51

    Ondřej Juřík (neregistrovaný)
    Tohle je teda diskuse. Takhle uz jsem se nenasmal od doby, co cervnovy Bajt vysel v zari, ci jak to bylo... ale vim houby, jestli to bylo zari nebo srpen.
  • 26. 11. 2000 17:37

    MK (neregistrovaný)
    ... a to jsou jeste lide, kteri panu Zajickovi zaplatili celorocni predplatne a prislo jim jedno cislo ...
  • 26. 11. 2000 19:06

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    MK, vy ubozacku ublblej. Mne nikdo nezaplatil ani fenik. Mate zrejme zastrenej kapitalitackej mozecek a prislusnou moralcicku. Jen lzete a lzete a lzete.
  • 26. 11. 2000 19:52

    MK (neregistrovaný)
    ... Hm ... No komupa sem to platil ? Ze by Svaz uzivatelu vypocetni techniky ? Kdopak byl predsedou ? Copa delal tendle Svaz jineho nez vydavani Bajtu ? ...

    A ze by tento Svaz nasel odvahu se tem lidem aspon omluvit nebo neco takoveho ... ha ...

  • 26. 11. 2000 21:16

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Jako byrokraticky perfekcionista byste nemel potrebovat vysvetleni k byrokratickym artikulum. Holt je videt, ze ani to nejste.
    Svaz uzivatelu vyp. techniky byl spolecenskou organizaci (byrokracie prejmenovala posleze na obcanske sdruzeni). V takove organizaci nikomu nepatri nic - na rozdil od jinych typu pravnich subjektu.
    Casopis Bajt dojel na neplaceni reklamy (zpozdena vydani zavinovaly dluhy inzerentu prevysujici tehdejsich 1,2 milionu Kc). Protoze Bajt byl nezavisly (bez kapitalove podpory odjinud), dostal se neplaceni do potizi. Ty vyvrcholily rozkradanim zdroju inzerce zamestnanci (zalozili si svou reklamni agenturu, kam tajne prelevali inzerci urcenou pro Bajt). Existuje i podezreni, ze byli placeni odjinud za polozeni Bajtu.
    Neplaticstvi a zlodejna byly pricinou krachu Bajtu.
    Ja jsem v Bajtu nebral posledni dva roky jeho existence zadny plat a zadne honorare. Dusledkem krachu Bajtu pro mne mj. je to, ze nemam kde bydlet (= bezdomovec). Snazil jsem se zajistit mzdy ostatnim.
    Omluvu dostali vsichni, kteri se o osud Bajtu coby jeho predplatitele zajimali telefonicky nebo e-mailem.
    Jste sprosty lhar a ostouzec. Vase tendence prevadet diskusi k veci na osobni utoky, je odporna. Bohuzel pro mnohe vam podobne typicka.
  • 26. 11. 2000 21:36

    MK (neregistrovaný)
    Omluvu dostali vsichni, kteri se o osud Bajtu coby jeho predplatitele zajimali telefonicky nebo e-mailem. Jste sprosty lhar a ostouzec. Vase tendence prevadet diskusi k veci na osobni utoky, je odporna. Bohuzel pro mnohe vam podobne typicka.

    Pekne to vedete dohromady. Kdyz jsem se e-mailem zajimal, jak je to s mym predplatnym BAJTu, bylo mi Vami (nebo nekym z adresy elzet@bajt.cz) sdeleno, ze uz to milionkrat vysvetloval, az si mam ***nepublikovatelne***.

    Kazdemu muze nevyjit podnikatelsky zamer, kazdy muze skoncit, nicmene se da se to udelat s noblesou ci alespon slusne. Mimochodem, treba stacilo dat nejake info na www.bajt.cz ...

  • 26. 11. 2000 22:06

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Ale, ale...zase mlha made in MK. Vymyslet si pitomosti, jake si stale vymyslite, je strasne snadne. Diskuse o krachu Bajtu probihala nejmene rok na BBS Bajtu a byla cela pristupna vsem i z Inetu. Pokud vubec existoval nejaky e-mail, o kterem tady prohlasujete, ze je nepublikovatelny (dalsi lez vystrelena od boku), a bylo v nem uvedeno, ze jsem to milionkrat vysvetloval, ptal jste se na to po letech (pokud vubec). Nedelejte, ze clovek, ktery vedel, co je Internet, byl zcela neschopen v dobe, kdy byl krach Bajtu aktualni, spojit se s BBS Bajtu. Spojili se s ni vsichni, kterych se to tykalo i netykalo, telefony drncely.
    Pral bych vam za to, co tu predvadite, abyste se v zivote dostal do podobne situace a osocovali vas takovi samosoudci, jako jste vy. Vite houby, co vas v zivote ceka, a nic neni predem vylouceno. Jen a jen lzete. Pak zbyva uz jen otazka: Qui bono? Odpoved na ni znate velmi dobre.
  • 26. 11. 2000 22:49

    MK (neregistrovaný)
    Nedelejte, ze clovek, ktery vedel, co je Internet, byl zcela neschopen v dobe, kdy byl krach Bajtu aktualni, spojit se s BBS Bajtu. Spojili se s ni vsichni, kterych se to tykalo i netykalo, telefony drncely.

    No a vidite, na webu www.bajt.cz o tom neni ani slovo. Vase zkratka: "telefony drncely = spojili se vsichni", rozhodne neni hodna logicky uvazujiciho cloveka.

    Zajimava je take zkratka: "kdo vedel o Internetu = pouzival BBS Bajtu". Nemyslim, ze by Major BBS (ci jak se ten system jmenoval), byl nejak extremne silny v podpore TCP/IP komunikace. Prestoze se s tou BBS slo spojit, me se nikdy zadnou diskusi, o ktere mluvite, nalezt nepodarilo.

  • 26. 11. 2000 23:19

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Co je pro vas logicke/nelogicke, neni predpisem pro jednani ostatnich lidi.
    Nikde jsem nenapsal, ze telefony = spojili se vsichni. Ale kdyz uz na to narazite, skoro bych byl rekl, ze se spojilo vic lidi nez vsichni, kteri Bajt odebirali.
    Nikde jsem nenapsal, ze kdo vedel o Inetu = pouzival BBS Bajtu (vase logika je opravdu obdivuhodna). BBS Bajtu byla mj. zalozena na diskusich, chatech a up/downloadech (plus spojeni via Inet v obou smerech). Prazaci se pripojovali i mimo TCP/IP.
    Pro ty, kteri nevedi o byvsi existenci Bajtu, uvedu, ze jeho vydavani skoncilo pred vice nez peti lety.
    MK, predpokladam, ze uz mate/pripravujete spray, kterym prislusne "vyzdobite" muj nahrobek, az odejdu nekam, kde - jak doufam - se vyskytovat nebudete. Aby vsichni vedeli, jakej vyvrhel tam dole lezi. S vasi "logikou" by to bylo v plnem souladu - neni prece vubec dulezite, co se skutecne deje a co se kdy stalo, ale to, jak se co/kdo zostudi a pomluvi a prolze. Na to jste prvotridni expert.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).