Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google Chrome zrychluje, tentokrát vývojový cyklus od anonym - Důležité je, jak funguje systém aktualizací. Například časté aktualizace...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2010 13:14

    anonymní
    Důležité je, jak funguje systém aktualizací.

    Například časté aktualizace Skype, kdy je třeba vždy prakticky stáhnout celý nový instalační balíček, mne odradily od používání tohoto SW. Stejně je na tom QuickTime, JAVA, LightScribe - přestal jsem aktualizovat nebo používat. Adobe Reader se v poslední době celkem umoudřil a stahují se jen malé záplaty, ale zpočátku to taky byly balíky 30-60MB, během přecházení z jedné verze na druhou se dokonce stahovalo větší množství dat než představovala velikost instalačního balíčku nové verze.
    Výborně je ošetřen Microsoft Update. Ten stahuje opravdu jen co je nutné (binárně), i když občas se někdo rozčiluje že stahuje i aktualizace které se ho netýkají. Ale například Microsoft Security Essentials už výhod BITS využít neumí a stahované aktualizace virové databáze jsou obrovské (desí1tky MB oproti maximálně desítkám až stovkám kB, například u ESETu).

    Vše záleží na zvoleném modelu aktualizací, nutnosti restartů,... Obecně platí, například u Microsoftu: "Je dobré vědět, že každé druhé úterý v měsící se aktualizuje." A to jsou mezi námi i jedinci, kteří svěří aktualizace systému, aby je prováděl automaticky, ti pak nemusí být obtěžováni vůbec.
  • 4. 8. 2010 21:49

    Smiricky (neregistrovaný)
    Jenze u Chrome to bezi na pozadi, takze vas to nikdy nezdrzuje jako u Firefoxu, kde je to vazne neuveritelne otravne.
  • 1. 8. 2010 0:42

    noname (neregistrovaný)
    system aktualizaci funguje bezne tak, ze kdykoli prijdete k pocitaci a neco urgentne potrebujete udelat, firefox (thunderbird, ...) se zrovna zacne aktualizovat. nedokazu si predstavit, ze bych nekdy pouzival chrome s major verzi kazdych 6 tydnu...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).