Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Google Talk: jednoduchý možná až příliš od Kamil - Protože k textové komunikaci se používá XMPP (jabber),...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2005 9:21

    Kamil (neregistrovaný)
    Protože k textové komunikaci se používá XMPP (jabber), je otázka času kdy Google spustí provoz "gateway" služeb což je vlastně propojení se na jiné IM sítě. Samozřejmě je pak na operátorech těchto jiných IM zda budou tento krok tolerovat.

    Co mi je spíš záhada, proč zvolil "microsoftí" cestu měnit nějaký standard. Přihlašovací jméno je totiž ve tvaru nekdo@gmail.com, což v jabberovským světě znamená účet "nekdo" na serveru "gmail.com" - který v tomto případě nedělá jabber service. Správně by to mělo být "nekdo@talk.google.com", ale služba vyžaduje jméno uživatele včetně zavináče (podle JEP-0032 nepřípustný znak).
  • 29. 8. 2005 15:35

    Ondřej Surý (neregistrovaný)
    Podle me se pletete, protoze ja do username (Gaim/Linux) vkladam pouze username, do server pak 'gmail.com', ale je potreba zmenit prihlasovaci server na talk.google.com.

    Takze se mi uplne nezda, ze by nekdo menil nejake standardy.
  • 29. 8. 2005 19:02

    Pepa (neregistrovaný)
    No a prave o to jde. Zadny talk.google.com by byt nemel a melo by to fungovat na google.com. Ale jak jsem prave vyzkousel, tak to nefunguje.
  • 2. 9. 2005 0:21

    Dan Ohnesorg (neregistrovaný)
    Zrejme jste zastance, ze zadny http://www.nekde.cz byt nema, ze to ma byt jen http://nekde.cz

    To jabber ID ma by spravne uzivatel@talk.google.com, primo na google.com to byt nemuze, protoze anti-www fanatici zablokovali ciste google.com pro www server a tak uz tam nemuze byt nic jineho. Google neni zrovna firma, ktera by jen tak mohla vsechny sve aplikace provozovat na jednom serveru. Samozrejme muze pouzivat nejake presmerovani portu, ale proc by delala neco tak sloziteho. Jejich farma redirektoru uz ma dost prace se smerovanim provozu vyhledavacu a jabber je zrovna uplne jiny typ provozu, ktery vyzaduje zcela jine zpracovani nez http provoz rozkladany na cluster aplikacnich serveru.

    Jinak kdyz se pusti dump na pakety co tam jsou, tak je videt, ze vetsina klientu posle prihlasovaci jmeno bez te casti za zavinacem a google je (a musi byt) happy.
  • 29. 8. 2005 8:55

    Roman (neregistrovaný)
    Mě se Google Talk, narozdíl od autora, taky líbí. Až se časem vyvine komunikace i s protokolem ICQ, tak se pomalu, ale jistě, přesunu na Google Talk. Je malý, jednoduchý, prostě tak nějak by měl messenger vypadat. Ne aby sebral hromadu místa na disku, systémových prostředků, měl v sobě hry, různá zbytečná hejblátka...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).