Hlavní navigace

Google Voice sjednotí vaše telefonní čísla

15. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová služba Google Voice se chystá sjednotit uživatelská telefonní čísla pod jedno. Tedy alespoň v případě uživatelů z USA. Jde o předělávku někdejší služby Grand Central, kterou Google koupil před dvěma lety a od té doby o ní nebylo slyšet. Tak nyní asi bude. Dostanete jedno telefonní číslo, na které vám lidi budou moci volat a vy si můžete nastavit, kdo a na jaký mobil a kdy vám bude přesměrován, či zda padne do hlasové schránky. A co ze zajímavé: vzkazy z hlasové schránky jsou přepsány do…

Nová služba Google Voice se chystá sjednotit uživatelská telefonní čísla pod jedno. Tedy alespoň v případě uživatelů z USA. Jde o předělávku někdejší služby Grand Central, kterou Google koupil před dvěma lety a od té doby o ní nebylo slyšet. Tak nyní asi bude. Dostanete jedno telefonní číslo, na které vám lidi budou moci volat a vy si můžete nastavit, kdo a na jaký mobil a kdy vám bude přesměrován, či zda padne do hlasové schránky. A co ze zajímavé: vzkazy z hlasové schránky jsou přepsány do textové podoby, pokud jsou v podporovaném jazyku. Posílat, přijímat a ukládat si můžete i SMS zprávy. Podrobnější představení služby formou videa najdete na webu služby. A pozor: služba výslovně upozorňuje, že mezinárodní čísla nepodporuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).