Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hlava 22 Babišova ministerstva: jak se budou blokovat weby s hazardem? od Skřetík - Když se prosazují gumové a zneužitelné zákony, vždy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2016 16:11

    Skřetík (neregistrovaný)

    Když se prosazují gumové a zneužitelné zákony, vždy se prosazují s argumenty jak to bude zachraňovat životy, nikdo to nebude zneužívat, je to potřeba, nezbytné, samozřejmě to bude dopadat jen na ty špatné.

    Jenže to tak nefunguje. Stačí se podívat na takové vyhlášky proti popíjení alkoholu. Samozřejmě byly "jen proti opilcům, aby s tím šlo něco dělat". Realita - s opilci neudělají nic, tak aspoň pokutují lidi co si na piknik vezmou sedmičku vína. "No víte, my víme že to je špatné, ale musíte pochopit..." a už to jede.

    V UK už pár aférek měli. Občas zabanovaná wikipedie, sem tam nějaké stránky se stránkami kde byly prezentovány názory co se ruce cenzora nelíbily apod. Těm hernám to bude úplně šumák, než něco zaregistruje cenzor, to máte týden, operátoři mají další dva týdny než to dají na banlist, to máte vždy 3 týdny na provoz, pak to přesunete jinam. Klidně to uděláte i dynamicky.

  • 8. 12. 2016 17:02

    Klik je cvik (neregistrovaný)

    Obávám se že Vámi popsané situace jsou v reálu ještě horší nicméně je to vždy o lidech a co víc žijeme v době kdy i ze zákonodárce může být opilec a z opilce zákonodárce a vytvářet rozdíly - mantinely je na většinovém společenském mínění,aby si prosadilo své společenské hodnoty.

    Nejsou to jenom tvorba prováděcích vyhlášek a jejich uplatnění v praxi,ale i nesmyslné zákony,které se mnohdy tváří ve jménu pokroku v čase,který nakonec zapříčiní v reálu nutnost tvorby dalších zákonů nebo nepřehledných a v praxi nepoužitelných novelizací.

    Máme trestní zákon,občansko právní zákony a obsáhlou judikci v návaznosti na práva a povinnosti v tomto případě majitele webu-listu,který je za jeho obsah odpovědný,dále je tady nezpochybnitelné právo tzv.poskytovatele připojení upravit své všeobecné podmínky.Co je to však platné ,když stejní tvůrci zákonů tiše schválí zákon jiný např. když nedávno dostali tiše do novelizace občanského zákoníku ČR termín tzv. “distanční smlouva“. Třeba z mého pohledu je tohle daleko větší problém než s prominutím předmětné téma blokování webu-listu,protože reálně zásadním způsobem také dalo by se říct nekalou hrou uvede “distanční smlouva“ ve jménu komunikačního pokroku v neštěstí opravdu mnoho lidí,kterým někdo prostě jen zavolá, řekne, že hovor je monitorován a následně se jen dodá jestli může něco bezplatně zaslat (soukromě i pracovně). Pokud dotyčný/á souhlasí, tak se může stát, že za pár dní přijde několikastránkový dopis, kde bude vyčíslena hodnota čehosi. Někde v textu – samozřejmě špatně čitelném a pokud možno na poslední stránce – bude napsáno, že máte x dní na odstoupení od smlouvy dle obchodních podmínek, jinak je smlouva platná.

    Většina v dnešní uspěchané době takový dopis reálně zahodí, protože si přece nic takového neobjednal a málokdo dočte dopis do konce. Pak se může stát, že přijde upomínka a už z toho není cesta ven. Protože tím, že jste souhlasili po telefonu se zasláním bezplatné nabídky, jste uzavřeli distanční smlouvu. A to, že jste si nepřečetli obchodní podmínky, nikoho nezajímá….Takže nezbývá než být obezřetný hazard je všude a provozovatelům jakéhokoliv hazardu je to skutečně jedno ...

    Omlouvám se za případné OT.

  • 8. 12. 2016 21:29

    comodoro (neregistrovaný)

    Nevím, proč do toho taháte nepoctivé hry a sázky. Tím tu cenzuru neomlouvají ani autoři toho paskvilu, jim jde o registraci a zdanění náležitých subjektů (aspoň navenek).

  • 8. 12. 2016 14:58

    Klik je cvik (neregistrovaný)

    Provozování nepoctivých her a sázek je zvláštní případ blízký podvodu a snaha státu v tomto případě jen naplňuje v kontextu s článkem onu snahu-povinnost státu kontrolovat,do­zorovat a v neposlední řadě dohlížet na dodržování zákonů platných.

    Mám za to že se ani vzdáleně nejedná ze strany státu o cenzuru,ale jen snahu o dodržování zákonů vzhledem ke skutečnosti že trestného činu nepodstivých her a sázek se nedopouští jen provozovatel,ale také ten kdo poskytl prostor pro provoz nepodstivých her a sázek (myšleno všeobecně)

    Článek z mého pohledu poukazuje na závažnou neschopnost a nekompetentnost tvůrců takového zákona,který pokud bude platný otráví život mnoha poctivým lidem

    Pěkný článek s přidanou informační hodnotou. Díky autorovi za jeho čas ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).