Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Horké prázdniny na Internetu od Lukáš - To je zřejmě typické pro českou mentalitu. Někdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2002 16:01

    Lukáš (neregistrovaný)
    To je zřejmě typické pro českou mentalitu. Někdo napíše kvalitní a velmi trefný článek a reakce jsou toho typu co předvedl Thinker. Začne se dohadovat o nějakých veskrze nepodstatných technických detailech o které stejně ani tak moc nejde a nazývá tento velmi dobrý článek bídou. Prostě v těchto diskuzích se vždy najde desítka rozumbradů kteří se začnou nimrat v nepodstatných technických detailech (nemluvě o tom že většinou sporné interpretace) a do krve je zde hájit.

    Přitom zřejmě jen málo čtenářů chápe, že to o co tu doopravdy jde, je donutit Telecom k urychlenému zavedení paušálů u Dial-up, ISDN a ADSL a to, jestli je teď cena dial-upu za hodinu připojení levnější o 10 haléřů nebo ne, je opravdu mimo. Stejně tak dohady o tom, jak přesně je oddělen datový tok od hlasového v síti Telecomu. Co se týče množství článků na Lupě o Telecomu, jejich velký počet je tou nejlepší a nejužitečnější věcí!! Jen tak dál, hlavně nepolevit, ještě přidat na množství a kritičnosti, to je to nejlepší co je možné udělat! Jediná šance opravdu je vyvíjet co nejsilnější mediální tlak.

    Nechápu jak může čtenáře dopálit a k hádkám motivovovat nějaký sporný technický detail, zatímco fakt že u nás člověk za dial-up zaplatí bez mrknutí oka 3000kč měsíčně a to se ještě celkem omezuje, ten ho zřejmě nechává klidným, zatímco jinde mají ADSL za 1200 kč neomezeně.

    Tohle je to, co by většinu čtenářů mělo dopalovat a ne aby tu ukazovali jak znají nějaké málo podstatné technické detaily "lépe" než všichni ostatní. Ne, tento článek opravdu není "bída", naopak právě takových a ještě kritičtějších je potřeba víc. A i kdyby třeba obsahoval nějaké technické nepřesnosti, rád mu je odpustím, protože podstata věci je tam trefena přesně. Kdy už proboha internetoví novináři svorně půjdou po podstatě věci a stále častěji, víc a tvrději budou kritizovat Telecom především za zlodějinu v oblasti internetu pro domácnosti, což už v dnešní době je skutečnou zlodějinou a mělo by to být jasně pojmenováno a řečeno a hlavně Telecom by měl být neustále konfrotován s otázkami jaktože je všude v Evropě ADSL za 1200 Kč a ISDN či dial-up ještě za míň. Mělo by se o tom psát stále víc a víc a kritičtěji, protože jinak se zřejmě s ničím nepohne a pánové z Telecomu nám budou prokazovat dál milodary v podobě "skvělého" paušálu pro víkendy za 400 kč, který je už tak skoro výsměchem ve srovnání s tím co je k dispozici jinde v Evropě. Ale skutečným výsměchem se stává při malé vysvětlují poznámce: Nezahrunje poplatek ISP a na jiném místě: Ceny ISP jsou dosud neznámé.. To už je skutečně černý humor, bohužel většina čtenářů se tu bude utápět v nesmyslným hádkách o technických detailech a předhánět se v tom kdo jim rozumí lépe, a bohužel ta samotná podstata problému se bude někde v koutku vytrácet a opět budeme dál platit tisíce ze dial-up..
  • 14. 8. 2002 21:49

    Sova Miloslav (neregistrovaný)
    Napsal jste to úplně přesně a plně s vámi souhlasím.Jedině soustředený mediální tlak přinutí Telecom zamyslet se nad svojí strategií,přehodnotit svoje dosavadní kroky a začít konečně pracovat na tom aby si znovu získal ztracenou důveru zákazníků.Díky pánové Zeman,Krsek,Kopta,Hlavenka,Němec,Pětivoký za vaše články:-)

    Myslím, že ze strany zákazníků by také měla zaznít jasná zpráva pro Telecom a to, - že nikdo tady už nestojí o polovičatá řešení, ale očekáváme jasný signál,že všechny zúčastněné strany jsou ochotni podniknout konkrétní kroky k uspokojení zákazníka to jest - zavedení přijatelného paušálu u Dial-upu a masové rozšíření technologie ADSL za ceny běžné v Evropě!!!
  • 15. 8. 2002 7:23

    Petr Klimovic (neregistrovaný)
    Ale no tak. Telecomu je uplne jedno co o nem kdo rika. Podstatne je, ze lide telefonuji. Pokud jim platite, je jim jedno co u toho vykrikujete. At prijdou se sebeblbejsi nabidkou, vzdycky se najdou nadsenci, kteri si to koupi. Dokud to bude takto, tak se telecom o nejakou image nemusi starat.
  • 16. 8. 2002 10:31

    Pluton (neregistrovaný)
    Myslim ze na image mohl Telekom dlabat dokavad mu nehrozil 'uhyn' zakazniku. Ovsem trh pevnych hlasovych linek uz decela podelal, takze mu zbyvaji prebendy od Eurotelu a data. O Eurotel se bat nemusi, ale co se dat tyka, osveta na Lupe je mu jiste proti srsti. Kazdy kdo se pripojuje na inet za svoje penize hleda alternativy a hodnoti ruzny zpusoby pripojeni. WiFi, kabelovky, levne mikrovlny, alternativni operatori - to ohrozuje telekomu existencni jistoty..
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).