Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hudbu za paušál nebo raději zadarmo? od Jaromir - Přečti si to ještě jednou. Napsal: "radeji sahnu po klasickem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2008 14:50

    Jaromir
    Přečti si to ještě jednou.

    Napsal:
    "radeji sahnu po klasickem CD (ktere stejne ripnu do FLACu"

    Tedy koupí klasické placené CD v obchodě, či přes Internet, tedy originál, vylisovaný, pěkný, lesklý, a ten si ripne a dá do Flacu.

    Jasné? :) Rozhodně neripuje vypálené CD z mp3jek.

    A nebo si pak stáhne rovnou FLACy z netu.

    Mimochodem jsou programky (Audiochecker), které umí poznat, jestli je např. wav z originálního CD a nebo nagrabovaný z vypáleného CD, které nebylo vypáleno z originálního flacu, wavu, ale z mp3.

    Takže si klidně můžeš stáhnout wavy, a zjistit, jestli si někdo jen nagraboval mp3kové CDčko a nebo je to originál.
  • 3. 6. 2008 14:39

    šachy (neregistrovaný)
    Když ripneš mp3 (CD, ...) do FLACu, ten flac bude mít pořád stejnej birate jako ta původní mp3;-) Ze ztrátovýho formátu - CD je taky ztrátový - bezeztrátovej neuděláš.
  • 3. 6. 2008 13:45

    csm (neregistrovaný)
    Dokud nebudou v nabidce internetovych shopu s hudbou formaty jako FLAC, tak me nezajimaji. S nejakym WMA nebo MP3, navic jeste s DRM se muzou jit vycpat. V situaci, kdy je napr. na siti eD2k (eMule) dostupna temer jakakoli hudba profesiolane ripnuta do FLACu, vcetne naskenovanych bookletu ve vysokem rozliseni, pro me nema smysl nekomu platit za nekvalitni MP3. Kdyz uz pro me ma nejaka hudba takovou cenu, ze jsem ochoten si ji koupit, tak radeji sahnu po klasickem CD (ktere stejne ripnu do FLACu a pak ho ulozim do sbirky mezi ostatni originalni CD).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).