Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Informace v menšině od vik.tor - Jak může urychlit načítání umístění definic stylů do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2001 10:47

    vik.tor (neregistrovaný)
    Jak může urychlit načítání umístění definic stylů do externího souboru? To jsem ještě neslyšel. Styly umísťuju externě, abych mohl v celém webu s ticíci stránek jednoduše změnit nějaké formátování textu, ale na rychlosti to jenom ubere. Všechny definice musí prohlížeč stejně načíst, pokud jsou externě, navíc musí odeslat požadavek o další soubor na server, což je určitě zdržení, pokud mám nějaký globálnější soubor css pro více typů stránek, nevyhnu se tomu že tam umístím všechny styly, i když je ve té stránce zrovna nepotřebuju, takže se načítá vlastně víc než je třeba. Nebo vytvořím více css souborů jen s potřebnými styly, každopádně prohlížeč musí odeslat na server požadavek na další soubor, místo toho aby styly přečetl ve zdroji stránky. Prostě stejně ten počet bajtů musí načíst a když jsou v externím souboru, je to obecně pomalejší. Toť můj názor.
  • 11. 5. 2001 12:40

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Až na to, že je načítá jen jednou a pak už ho má v cache... Takže když si z takového serveru stáhnete třeba deset stránek, úspora je citelná.
  • 11. 5. 2001 13:28

    vik.tor (neregistrovaný)
    Ano, pokud všechny stránky odkazují tentýž. To znamená stránky mají nemlich stejné styly a všechny jsou použity, pak to ušetří. Nebo každá obsahuje vybrané styly a poprvé se načítá soubor s dalšími x styly navíc. Pořád ale to zrychlí člověku, který čte těch 10 stránek, a zpomalí člověku, který čte jen stránku s flash news. Takže nějaká kombinace externího css, stylů ve stránce i formatovacích tagů se mi vůbec nejeví postavená na hlavu. Nepochopil jsem ze článku, zdali bylo uvažováno i cachování externích elementů stran při zmínkách o posuzování časové náročnosti stahování.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).