Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internetová reklama: zdarma i za miliony od franta - No, tak pokud má firma méně než 20...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2007 23:42

    franta (neregistrovaný)
    No, tak pokud má firma méně než 20 tis. na reklamu ročně, rozhodně bych jí nedoporučil placený zápis do Seznamu (Firmy.cz), protože takový obyčejný zápis exklusiv (tuším) za 17.900 bez DPH se v naprosté většině nedostane ani na první stranu výpisů v katalogu.

    Pokud by čistě náhodou byl v dané sekci tak malý nával, že by se na první stranu tento zápis omylem dostal, lze jej vytáhnout nahoru jinými metodami, než platit zbůhdarma Seznamu.

    Registraci v jiných dostupných katalozích lze doporučit, avšak je třeba zvážit, komu tyto registrace svěřit. Existuje mnoho náctiletých, kteří tyto "služby" poskytují, úrověň je však dost často katastrofální. Lépe raději trochu sebevzdělávání a registrace si provádět vlastními silami, než úpěnlivě šetřit a svěřit se "zaručeně nejlevnějším" firmám, které provádějí mnohdy tyto registrace softwarově a tudíž dost špatně. Investice do spolehlivých a solidních firem, které za registrace do katalogů požadují trochu vyšší částky se jistě vyplatí, protože ty firmy ví, proč si tolik účtují. Samozřejmě, i zde ale může člověk "narazit".
  • 21. 2. 2007 22:15

    Josef Drobílek
    Dříve než firma začne za reklamu na internetu utrácet jakékoliv peníze, musí mít kvalitní webovou prezentaci. Nemusí se jednat o bombastické prezentace za statisíce. Určitě bohatě stačí jednoduché stránky, kde nebudou chybět základní prvky jako na první pohled zřejmý obor podnikání, reference, kontakty a pod.
    Pokud má firma nepřehledný web, který potenciálního zákazníka odradí již na první stránce, může utrácet za reklamu kolik chce. Čím víc peněz za reklamu utratí, tím horší bude výsledek! V případě malé firmy, která takto utratí byť jen pár tisíc, bude výsledek jednoznačný - dalších pár let nebude věřit internetové reklamě a peníze bude investovat jinde ...
    Pokud se firma rozhodne investovat pro začátek méně než 20 tis. určitě bych doporučil placený zápis v katalogu Firmy.cz + registraci do dalších dostupných katalogů na internetu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).