Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Internetový marketing: bannerová reklama od Eliška - Mediálky jsou upřímně řečeno v reklamě na internetu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2005 8:44

    Eliška (neregistrovaný)
    Mediálky jsou upřímně řečeno v reklamě na internetu úplně zbytečným článkem. Nerozumějí tomu příliš a jen si inkasují provize. Leckdy se setkávám s tím, že zadavateli zajistí kampaň, která stojí x stovek tisíc a je absolutně neefektivní. Je to na delší debatu, ale mediálky jsou fakt zbytečný a jen kazí trh. Na druhou stranu chápu, že třeba velké firmy, které mají reklamu jinde za miliony a taky efektivitu nezjistí, tak je pár set tisíc na internetu nezabije. Přijde mi, že se pořád zapomíná na to, že internet má kouzlo v tom, že tu efektivitu a dokonce i obraty můžeme změřit a navíc ještě velmi rychle.

  • 29. 7. 2005 9:48

    MastaKillah (neregistrovaný)
    Kdyz uz se tady diskutuje o medialkach a velkych klientech tak mi prosimte porad, jak zmerit obraty (a tim padem skutecnou efektivitu kampane) u takovych zadavatelu jako jsou napr. ET, CTc, T-Mobile....Vetsina kampani probiha (mimo Internet) i v jinych mediich. Takze jediny zpusob jak zmerit narust prodeje (berme v potaz produktovou kampan) je nejaky dotaznik, ktery budou koncovym zakaznikum cpat na pobockach. V lepsim pripade se jich muzou pouze zeptat. Coz imho nema uplne dostatecnou vypovidaci hodnotu. Takze jak jste to mysleli??
  • 29. 7. 2005 14:09

    Szbozi.cz (neregistrovaný)
    vůbec bych nerekl, ze medialky jsou zbytecne. to by kazda vetsi spolecnost musela mit marketingovy personal minimalne o 10 lidech, aby v ni byli obsazeni specialiste na konkretni obory, internet-outdoor, tv, rozhlas, indoor, directmail apod... pokud se tento pocet redukuje na prumerne 2-4 osoby,ktere kampane zadavaji medialkam, urcite je to pro ne vyhodnejsi. to, jak kvalitni medialky si vybiraji je samozrejme vec jina (je hodne spatnych, ale i dobrych). vzhledem, k faktu, ze medialky nespolupracuji zpravidla jen s 1 spolecnpsti, dokazi vzhledem k mnozstvi zakazek u konkretnich medii vyjednat mnohem lepsi ceny nez primy klient. takze pro klienta je to vzdy uspora. jejich 15% provizi stejne plati medium...o coz vam jde asi nejvic:)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).