Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku iPad nemá multitasking… No a co? od anonym - Souhlasím, že obyčejnému člověku to může vyhovovat, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2010 17:57

    bez přezdívky
    Souhlasím, že obyčejnému člověku to může vyhovovat, ale já třeba očekávám, že tablet jako takový ať už bude výkonný jako netbook ( procesor, grafika, ram ) nebo jinak, tak že bude mít normální operační systém a nebude to jen přerostlý telefon :-).

    Já mam třeba Ipod, který používám ve škole jako internetový terminál. Mám na něm jailbreak, protože je zločin, tak krásně rozmanitý systém s jednoduchým ovládáním omezovat. Momentálně jsem s ním velmi spokojen, co mi chybělo jsem si doinstaloval a není si na co stěžovat. Představa, že by se do budoucna na trhu rozmohly přístroje, které by měli neplnohodnotný OS se mi moc nelíbí.

    Na druhou stranu, když se na to podívám z jiného úhlu pohledu, tak představa, že uživateli v takovémhle systému se samovolně ve většině případech nic nepokazí a že systém od Applu by se nemusel složitě přeinstalovávat i s nastavováním všeho znova je celkem přínosná pro líné Ajťáky :D. ( Vycházím ze současného konceptu OS u nejailbreaknutého Iphonu se zálohováním u iTunes ) Osobně se setkávám, že hodně lidem věci co jste popsal vyloženě stačí a že to ostatní co nabízí kupříkladu Win XP dále nepotřebují... Nevýhoda ovšem je, že jednoduchost by vedla k počítačové negramotnosti.

    Ale zase nemá cenu nějak extra snít co by kdyby, je možné že určitá vlna bude kopýrovat Ipad, uvidíme.
  • 8. 2. 2010 17:23

    pas (neregistrovaný)
    To, zda iPad nahradí počítače, přece nemůžeme takhle od akademického stolu říct na základě jeho technických parametrů. Co když se ukáže, že většina uživatelů počítače používá takovým způsobem, že jim iPad bude stačit? A to buď úplně nebo třeba z 80 %. Facebook, video, hry, muzika... co když lidé víc k životu nepotřebují? Pak Apple může jásat, protože stvořil zařízení, kde má totální kontrolu nad poskytovaným obsahem a přitom se na něj nevztahují žádné precedenty ze světa počítačů (umožnit alternativní browser, atd.), protože to přece není počítač. My nic, my muzikanti, to jen lidi bůhvíproč přestali používat počítače a začali používat "přerostlé telefony".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).