Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak je to s bezpečností internetového bankovnictví? od Petr Souček - Je zajímavé, že jediné tři banky, které používají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2006 17:44

    Petr Souček (neregistrovaný)
    Je zajímavé, že jediné tři banky, které používají pouze ochranu heslem, tj. Citibank, Raiffeisenbank a Volksbank, jsou zahraniční.

    S reálnou bezpečností pro zákazníka banky souvisí používání technického zabezpečení jen velmi volně, stejně jako u platebních karet a placení po Internetu. Mnohem důležitější jsou neviditelné mechanismy v bance, které vyhodnocují, které transakce jsou podezřelé a zadrží je, případně politika banky, která ví, že je pro ni mnohem výhodnější nekomplikovat sobě i klientovi život a v případě problému ztrátu klientovi uhradit.

    Technicky zaměření lidé zde na Lupě se samozřejmě rochní v technických detailech, ale realita je někde jinde.
  • 19. 9. 2006 20:37

    Jarry (neregistrovaný)
    Takové mechanismy zcela jistě fungují. Problém je ale v tom, že vyhodnotit jakoukoliv transakci za pochybnou na účtu, na kterém se provádí denně několik jednotek či desítek podobných transakcí, asi není úplně jednoduché. Podle čeho ji mezi ostatními rozeznám? To mi není jasné...
  • 20. 9. 2006 11:34

    PK202 (neregistrovaný)
    Omyl u Raiffeisenbank se jmenem a heslem dostanete pouze k pasivnim operacim, U aktivnich operaci pak mate na vyber bud podepsat certifikatem nebo SMS kodem.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).