Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak si ministerstvo financí představuje blokování webů? od HldTrl - A co kdyby třeba stát zakázal zákonem peeringové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2016 13:16

    HldTrl (neregistrovaný)

    A co kdyby třeba stát zakázal zákonem peeringové spoje mezi operátory a veškerý provoz by mohl téct pouze přes státem prozované proxy s cenzurním filtrem, ke kterým by se uživatelé museli hlásit osobním loginem vydaným novým úřadem pro internet, kam by bylo potřeba každý měsíc zajít změnit si heslo. Provoz proxy serverů by zajisté dokázala zajistit česká pošta,která by provedla outsourcing autocontu a těch 150, 200 miliard na realizaci by se získalo vydáním státních dluhopisů (jak jinak).
    Uvažte jak by se nám zvedla ekonomika kdyby úředníci utratili těch 30 mililard úplatků co by za tu zakázku dostali. To by byla panečku příležitost pro "podnikatele ve státních zakázkách" ne nějaké drobné jako datové schránky, InDoŠ, NAKIT nebo státní hyper ultra turbo cloud.
    Navíc ty nové "obchodní příležitosti pro stát", třeba by se dalo přejít na model vše zakázáno a povoleny jen konkrétní weby kde pro každý web by musel každý uživatel s vyplněnou žádostí se zdůvodněním důvodu přístupu (samozřejmě za správní poplatek) na úřad pro internet aby mu byl web povolen a ty hromady nových přestupků jako "zpřístupnění webové stránky neutorizované osobě", "šíření informací neprovoleného subjektu" nebo "využití webové stránky jiným způsobem než uvedeným v žádosti" a co teprve ty další možnosti jako "ochrana dětí" trvalým zapnutím webkamery a mikrofonu která by kontrolovala jestli u počítače sedí regisrovaný uživatel a zda-li někdo doma nepřistupuje na neautorizované stránky. Video samozřejmě online odesíláno na úřad, kde by se uchovávalo pro případ dokazování dalších 80 let. A ktomu ty krásné pokuty za porušení 100 000 za každý navštívený neautorizovaný web samozřejmě s důkazním břemenem a nutností prokázat že se skutek nestal na straně občana.
    Pak už až technologie pokročí stačí jen doplnit o čtečku myšlenek a dokonalosti bude dosaženo, zákazy přeci vždycky všechno vyřešily. Od té doby co jsou zakázané vraždy a autonehody tak se přeci také žádná nestala.

  • 12. 4. 2016 20:48

    Pepík (neregistrovaný)

    Nenaváděl bych ten úřad. Oni tam přesně směřují, ale plán je dojít do popisovaného stavu za 5-10let. Salámovou metodou. Nikdo ani necekne. Všichni budou nadšeně tleskat. Předci bojujeme s terorismem, daňovými úniky a s praním špinavých peněz.

  • 13. 4. 2016 8:20

    Lojzik (neregistrovaný)

    Bude to přesně tak, jak píšete. Je to jen otázka 2-3 let. A nikdo s tím nic neudělá. Jen další logický krok...

  • 12. 4. 2016 17:06

    Vlada (neregistrovaný)

    Diky za typ,znamename si Vas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).