Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak využít data z Google Analytics v Excelu? Tady je devět příkladů od Tomáš Kapler - Poslední bod je nesmysl - zaprvé autor zjevně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2012 0:44

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)

    Poslední bod je nesmysl - zaprvé autor zjevně nepochopil, to co je ve smluvních podmínkách napsáno, zákazníka samozřejmě k objednávce přiřadit můžete, problém je v ukládání těchto informací do GA. Zadruhé by se měl podívat na anglický originál podmínek, protože zrovna tenhle bod se před pár měsíci změnil a český překlad nezareagoval, v těch anglických je to jasněji vysvětleno.

  • 16. 9. 2012 14:57

    bez přezdívky

    Tomáši, díky za reakci. Smluvní podmínky se v některých zemích liší, což je teď příklad i české (http://www.google.com/intl/cs_ALL/analytics/tos.html). Takže to není (či nemusí být) jen o nestíhání aktualizace.

    Pro zajímavost: výraznou odlišnost mají třeba německé smluvní podmínky: http://www.google.com/intl/de/analytics/tos.html (potřebují zmiňovat podmínky práce s IP adresami, detailně zmiňuje i že Google využívá Apache a další open source).

    Ano, v bodu 7 anglických podmínek jde hlavně o zákaz sběru osobních údajů do Google Analytics. Ano, české podmínky stále mají nejasně definovanou hlášku "nebudete spojovat data získaná z vaší webové stránky s osobními údaji uživatelů z jakéhokoliv zdroje v rámci vašeho použití služeb." (dovolil jsem si zestručnit)

    Každopádně, příklady jako v bodu "Upřesnění hodnot objednávek" poukazují na ten pohled, který jsem posledním bodem chtěl uvést. Že nás při vyhodnocování zajímají alespoň trochu agregované statistiky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).