Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jaký bude „digitální“ rok 2012 v Česku? V lecčems přelomový od anonym - Pokud ČRa nepřijdou s nějakým dlouhodobým svým plánem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2012 12:38

    bez přezdívky
    Pokud ČRa nepřijdou s nějakým dlouhodobým svým plánem na šíření DVB-T2, tak o to nebudou mít televize zájem. ČT to řekla už několikrát, že o nějaký krátkodobý pilotní experiment nemá zájem. Rovněž projekt placené televize v DVB-T2 nebude mít u diváků zájem, určitě ne na začátku.
  • 2. 1. 2012 11:03

    bez přezdívky
    Rád si tento článek přečtu 31.12.2012 :-) ... Věřím v podstatě jen tomu odebrání multiplexu 4 a rozšíření digitálního rozhlasu. ČT pro děti během roku neodstartuje, Pohoda bude vysílat
    maximálně pro Prahu, Brno a Ostravu (+možná Liberec a České Budějovice) ...
  • 2. 1. 2012 9:06

    bez přezdívky
    Všemu tomu celkem věřím, tedy nejen dalším oblastem, kde bude dostupné DAB / DAB+.
    Ale i novému kanálu Novy a i celkem startu té Pohody, která snad doopravdy odstartuje. A i tomu DVB-T2, že to přijde a bude se to v ČR zavádět.

    Ale jedné věci tedy nevěřím a to dalšímu dětskému kanálu ČT.
    Zcela jasně bylo řečeno, že na něj nemá ČT peníze.
  • 2. 1. 2012 13:09

    bez přezdívky
    Rovněž projekt placené televize v DVB-T2 nebude mít u diváků zájem, určitě ne na začátku. a já dodávám: určitě ne v době, kdy po v Evropě lítá bubák dluhové krize ...
  • 2. 1. 2012 15:45

    Pevy
    "...maximálně pro Prahu, Brno, Ostravu (+ Liberec a České Budějovice)" - Vzhledem ke kmitočtové konfiguraci muxu3 to tím pádem bude pro velkou většinu obyvatel ČR :-)). To by totiž zahrnovalo minimálně tyto vysílače: Cukrák, Žižkov, Kleť, Ještěd, Černou horu, Kojál, Hády+Barvičovu v Brně a Hošťálkovice.
  • 2. 1. 2012 15:49

    bez přezdívky
    No, nedůvěryhodný ten pán pro mne stále je. Tedy nevidím žádný důvod proč věřit bývalému agentovi StB. Pokud se spekulovalo v tom, že Radio Dálnice mělo být spuštěno a po té prodáno a zafinancovat tak start Pohoda TV. Tak víme, že vzniku Radio Dálnice se nějak dost zásadně nedaří.... Nic méně víme, že předlouhou dobu slibovaný ČAS ROCK http://www.casrock.cz/ byl před nedávném úspěšně rozběhnut... No a třeba na Pohoda TV sehnal finanční zdroje jinde, nežli ta plánované z Dálnice... V každém případě licenci si vyzvedl a zřejmě tedy o vysílání zájem má.... Sice se domnívám, že to nepojede celoplošně, ale třeba jen v Ostravě, možná někdy později ještě i v Brně. Nic méně protože se tady o tom píše skoro ob den, říkám si, že to opravdu asi odstartuje, možná ho i motivuje to, že chce odstartovat dříve nežli ta slibovaná ČT 5, která je podle mého názoru spíše kachna a jen volební nesplnitelný populismus soudobého ředitele ČT.
  • 2. 1. 2012 15:55

    bez přezdívky
    cituji:
    ,,...A pokud ano bude to amatérská TV po vzoru Publicu i se stejným koncem..."

    Tak toto bych mohl také podepsat, tedy myslím si, že to asi rozjede, nic méně dávám tomu tak existenci max. 2-3 roky...
  • 2. 1. 2012 17:59

    bez přezdívky
    Tak nějak. Ale určitě si nemyslím,že příjde na TV trh nějaký velký a bohatý hráč. Takže ty chmurné obavy o amatérismus jsou bohužel reálné.Vždyť i ti velcí už mají problém s naplněním vysílacích časů (Nova už okatě nemá co dávat,příklad byly Vánoce a konec roku,trapné reprízování). Nějak bych řekl,že volná TV je už na zenitu,pokud bude divák chtít atraktivitu a kvalitu,tak rozhodně za penízky a to v blízké budoucnosti.
  • 2. 1. 2012 16:18

    bez přezdívky
    No nahrává jim Olympiada, které chtějí využít, Mohly by tam mít ČT1 HD a ČT HD.
    Zdarma nabídnout vysílání Nova HD. Nedávno zde Andruško hledal zdroje levného vysílání, tedy plácal o odchodu z DVB-S a DVB-C a podobné krávoviny. Nic méně Nově zřejmě teče do bot a je navyklá za vysílání neplatit. Ostatně ani ve Sky Link ani v O2 nic neplatí. Z takové nabídky může vzájemně vykrystalizovat ledacos, tedy volné kanály se stávají placenými a placené kanály volnými, nevim, jak by finančně vypadala třeba následující fixní dohada. ČRa by šířily tedy vysílaly v DVB-T2 Nova HD a Nova Sport HD zdarma a Nova Sport HD by se otevřela a nebyla placená ? Třeba. Ono se dá domluvit ledacos. Důležitý je zásah a pokud ČRa tvrdí, že by to spustily na 70% území ČR, tak je to úplně o něčem jiném, nežli testy O2.

    Klíčové jsou tunery pro DVB-T2. Ale když se tu prováděl ten státní přechod na DVB-T dovezlo se sem hodně STB do tisíce Kč a dnes jsou prakticky zdarma a neprodejné. Pokud by se někde v Číně apod. vyrobily nějaké krabičky pro DVB-T2 / viz. případ modifikovaný a vyrobený pro Ukrajinu / v ceně do toho tisíce korun. Má to relativně možnost, se to chytit. Tisícovka není tolik aby si to kde kdo, kdo bude v dosahu i v době krize, jen tak pro srandu neobstaral.
  • 2. 1. 2012 16:41

    bez přezdívky
    Žádná "krize" neexistuje! To pouze pár bláznů takhle mluví! Hodí se jim to, takhle působit na sprostý lid! Můžou více vyhrožovat nezaměstnaností, aby lidi makali jak mourovatí a drželi hubu ve strachu o práci. To je to oč jim jde! Jestli budu chtít DVB-T2 přijímat, tak si STB koupím bez ohledu na jeho cenu. Pokud ne (a tito lidé budou tvrdit, že na to stejně, nějaké HD nekoukají), tak si jej nekoupí, ani kdyby stál korunu. Nebudou mít důvod! Co si myslíš, kolik lidí, kteří jsou v dosahu PL MPX, je ochotno si koupit nový STB nebo iDTV pro příjem těchto programů. Nula nula nic! Každý raději řekne, že se na "Poláky" nekouká a proto si nebude kupovat nové přijímací zařízení! Stejné je to tady v MS kraji s příjme DAB v L pásmu. Taky si nikdo neběžel koupit RX pro tento příjem. Ptají se, co je tam kromě toho co mají na FM navíc? Pokud jim to řeknu, tak mávnou rukou a řeknou, že jacísi "Taloši" a černoprdelníci je nezajímají! To jen opět pár bláznů si koupilo odpovídající vybavení a do mrtě o tom vyřvávají po netu!
  • 2. 1. 2012 19:45

    bez přezdívky
    To bych neviděl zdaleka tak černě. Dnes mne v práci překvapilo, že daleko více lidí vědělo, že ČT2 změnila program a že tam teď budou dávat dokumenty, nežli bylo těch, co vědli, že si mají přeladit Primu na nějakou Prima Family. Když se tady dělalo STA, tak chodily 80 leté babky a ptaly se, jestli to necháme udělat taky na Němce, tady lidi hodně mluví německy, ti starší ještě chodili do německých škol. Za manželku originál Polku má přímo soused na de mnou, za bolševika když tu jely textilní fabriky tak tady Polky dělávaly docela běžně. A HD celkem táhne, dnes nemáš v krámě pomalu jiný televizor nežli HD a lidi si to ponakupovali a teď chodí a ptájí se, na co a jak mají to HD využít, když tady v HD jediný program v DVB-T nejede !!! Tak, co jim na to máš říct ? Jó, milej pane to si musíte koupit přijímač DVB-S2, tady u nás se v DVB-T žádné HD nevysílá, jo, už před rokem tady měla vysílat nějaká O2, ale vykašlali se na to, nestáli jsme jim ani za to aby k tomu něco řekli, prostě se na to vyprdli a testují si jen někde v Praze, Brně a Ostravě. No sport tady baví hodně lidí, tedy znám jen takové, co koukají na televizi jenom na sport. Takže, když by jim jela v DVB-T2 v HD Olympiada. Nevím, nevím, ale oprávněně se obávám, že by si takový přijímač HD šli pořídit aby viděli konečně na té svoji nové telece HD. DVB-T z tohoto hlediska v tomto státě úplně a zcela selhalo a tady nežijeme v Praze v městě vyvolených. Tedy je venkov. Ale lidi na tom nejsou hůře nežli prážáci, mají pěkná auta, domy, jen ty nové televizory nemají čím krmit pokud nemají satelitní příjem. A to jim přijde dost divný, že se to tady prodává, když se to tady pozemně nevysílá. Takže uvdíme...
  • 2. 1. 2012 15:37

    bez přezdívky
    No vidíš,já zase nevěřím něčemu zcela jinému. Jak je vidět tak všichni to už berou pomalu jako hotovou věc takže jsem asi jediný na tomto fóru ale absolutně nevěřím tomu že nějaká Pohoda odstartuje. Když nedokázal Pařízek rozjet ani ten malý projekt kabelové televize tak jak chce proboha rozjíždět celoplošnou stanici? Takže dle mě jen kecy,kecy,kecyčky,uslyšíme zase pár termínů a jejich odložení a to bude všechno. Druhá Empatia,nic víc.
  • 2. 1. 2012 15:45

    Milda
    Pátý kanál ČT pro děti bylo převolební lákadlo Dvořáka aby byl zvolen ředitelem ČT. Nevěřím že tento rok odstartuje, ani nevidím jeho smysl.
    Nevěřím ani že Pařízek něco spustí. A pokud ano bude to amatérská TV po vzoru Publicu i se stejným koncem.
    Věřím tak maximálně dalšímu kanálu Novy pro mladší pány, aby Nova potrápila primácký COOl. Což při "kvalitách" Coolu není příliš složitý úkol a celkem reálný projekt.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).