Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ján Simkanič: Mentální cvičení do složité doby od Jojo - Ad ..."složitost doby" - vždyť z celkového pohledu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 4. 2014 17:24

    Jojo (neregistrovaný)

    Ad ..."složitost doby" - vždyť z celkového pohledu není nijak složitější než v minulosti...

    No nevím, doba se neustále zrychluje a vůbec neplatí, že je stejná (stejně složitá) jako v minulosti. Ba naopak, všechno kolem nás se stále zrychluje, požadavky se zvyšují, množství informací exponenciálně roste...

    ANO, mnoho lidí "jednoduše žijí". Má jejich život ale nějaký smysl, když dělají nesmyslnou práci, která je nebaví a jen vydělávají peníze, které okamžitě utrácejí, kteří žijí tak, že nemají čas ani na rodinu ani na osobní život, kteří nemůžou dělat to, co je baví, protože musí vydělávat peníze. Jasně, doba je stále stejná :-))

  • 24. 4. 2014 17:00

    ČB (neregistrovaný)

    :) "nejlepší mozky" :) - naštěstí je mnoho lidí, kteří jednoduše žijí. Bez frází a dlouhých řečí. Nevymlouvají se na "složitost doby" - vždyť z celkového pohledu není nijak složitější než v minulosti. Každá doba přinášela mnoho různých situací, snadnějších i složitějších, příjemnějších i nemilých. Tak co jsou to za podivné stesky "nejlepších mozků"? Ti o kterých píšu ŽIJÍ a je jim úplně jedno, že nejsou tak moc vidět a že jim nikdo neříká :) nejlepší mozek :) . Asi využívají jinou část mozku. Díky za ně.

  • 24. 4. 2014 19:39

    Frodo (neregistrovaný)

    Prosim vas, co je na tom sloziteho. Temer nikomu nejde o krk, kazdy ma slusnou sanci na zivotni uroven, o ktere se generacim pred nami mohlo zdat, a to bez velke namahy. Slozite mohlo byt rozhodovani, jestli zabit nekoho nebo se naopak nechat zabit, co budete zitra jist, jestli vase druzka prezije X-ty porod a jestli se nekdo z vaseho okoli vlastne docka ctyricitky. Protoze tohle byla realita statisice let predtim, nez se narodil pan Simkanic a zacal chrlit sva stereotypni moudra o slozite dobe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).