Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jiří Hlavenka: Dožijí se tabletové časopisy dospělosti? od jezovec - Já myslím že technologie by se měly primárně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2014 14:57

    jezovec

    Já myslím že technologie by se měly primárně používat k tomu k čemy jsou určené.

    A HTML je hypertext: pro prezentaci textu (a médií), ale nikoli pro interaktivní aplikace. Ano, dají se v tom aplikace emulovat, ale je to pořád jenom emulace. Navíc, na "napíšu jednou, funguje všude" u komplexnějších věcí zapomeňte, zejména ve zvěřinci mobilních zařízení.

    To ale neznamená, že hodně nativních aplikací není zbytečných, a nestačil by s rozmyslem udělaný web.

  • 7. 8. 2014 3:13

    flv (neregistrovaný)

    Zajimavy jak tu lidi maji za to ze oni tablet ne takze tablet je jen wow, kravina a celkove mesuge :).

    Zvlastni zvlastni zvlastni. Ja jsem si tablet koupil vicemene nahodou a stalo se to proste soucasti mych kazdodenich rutinich tech navyku.

    Ctu tam clanky, koukam na youtube, procitam maily etc, denodenne, u snidane, v posteli, vsude tam kde nb nema pristup a pusobi rusive.

    Mam samsung s4 telefon a radne ho vyuzivam, ale doma jedu pres tablet. Proc ? Protoze velikost obrazovky.

    Tablet svy misto ma, nicmene je urcite obdivuhodne ze vas to nechytlo, to je vyjmecne a celkove vas to dela vyjmecnymi pac vas jen ta nekdo rohlikem neopije :). Nicmene je to vase vec samozrejme, chran buh vas nejak presvedcovat.

  • 8. 8. 2014 12:00

    Launcha (neregistrovaný)

    Vaše pozorování nepředstavuje ukázku, jak to vypadá s tablety v široké populaci. Mám přesně opačnou zkušenost. Ani já, ani vy nemůžeme na základě vlastních dojmů zhodnotit, jak jsou tablety využívány.

    Když budu potřebovat rychle na web/mail, použiju telefon. Pokud to bude v kavárně a budu mít tablet, použiju tablet. Se čtečkou bych na internet nikdy nešel, rychlost překreslování a černobílé zobrazení z toho udělá utrpení. Hardwarová klávesnice na čtečce je jen malá záplata na velké bolístky. Váš mobil i čtečka mají velkou výdrž na baterii, to je nesporná výhoda. Pokud ale člověk nejede na Kamčatku, obvykle má přístup k elektrické zásuvce, kde si svůj tablet/telefon nabije. Srovnejte také výdrž notebooku a tabletu. Notebooky prohrávají.

    Den výdrže u telefonu a přes 8 hodin provozu u tabletu jsou hodnoty, kvůli kterým se mi už nevyplatí vyměnit user experience za výdrž, pokud se bavíme o životě v civilizaci.

    Vaše tvrzení o vylhaném úspěchu tabletů je úsměvné a vyjadřuje spíše přání než cokoliv jiného. Chce to zjistit si čísla.

  • 8. 8. 2014 14:12

    Miloslav Ponkrác

    „Vaše tvrzení o vylhaném úspěchu tabletů je úsměvné a vyjadřuje spíše přání než cokoliv jiného. Chce to zjistit si čísla.“

    Proboha, Vy už to nepijte nebo nefetujte. Vždyť nejste schopen pochopit an smysl textu, na který reagujete! Nejdříve mi podsunete, co jsem nenapsal a pak to nazvete lží! Proboha, přestaňte s tím alkoholem, ničí Váš to!

    Nepsal jsem nic o prodejním neúspěchu tabletů. Ani slovo jsem o tom nenapsal. Nikdy v této diskusi.

  • 7. 8. 2014 10:33

    Pavel Knapp

    Nezlobte se na mě, ale každá věc, kterou si do tabletu nainstalujete , jakákoli hra, fotografická aplikace atd. atd., je "pouze pro tablet a musí se instalovat nějaká extra aplikace, TO je nesmysl a špatná cesta!" (konec citátu).A nedej bože abyste si takovou aplikaci na tabletu koupil...

    V tom případě se i nadále na tablet dívejte jako na zlo a špatnou cestu, jasně, pak máte pravdu. Ale neomezujte to na časopisy, celý ten ekosystém je neuvěřitelně špatný a všichni se vydali špatnou cestou.

    :-)

  • 7. 8. 2014 14:28

    Miloslav Ponkrác

    Prostě jako jeden z mnoha Vás tablet uchvátil, zatímco proti Vám stojí mnoho, kteří jsou s ní strašně zklamaní.

    Když chodím mezi lidi, tak vidím, že vlastně tablet je pro ně spíše k ničemu. (většině lidí). Jeden člověk jako Vy je spíše statistická anomálie, než důkaz.

    Také mi běžní lidi masově říkají, že nechtějí mobil s dotykovým ovládáním. Že se jim to nelíbí, nemají to rádi, a že se tomu snaží vyhnout seč to jde. A pokud ho přesto pořídí, že si na to dlouho zvykají.

    Na hw serverech se nedá očekávat nic jiného, než podlézavé chválení sebevětší kraviny, ať se ta kravina jmenuje tablet či jinak. Prostě cokoli je wow, protože je to technologie a kdo to nemá, je hlupák, a zpátečník, a když si z toho nic nedělá, tak blbec, co se nechce učit nové věci.

    Já sám tablet nemám, nevím k čemu. Doma si to video pustím na stoplním počítači s velkým monitorem, stejně jako bych si hrál hry, pokud bych je tedy hrál.

    Když bych mouzově venku potřeboval na web, udělám to svou elektronickou čtečkou s elektronickým papírem, stejně jako z ní odešlu mail. Je to o to příjemnější, že čtečka má opravdovou hw klávesnici.

    Mobil mám hloupý, ten co umí volat a SMS, a jinak nic.

    Mobil i čtečku můžu odvést sebou na 3 týdny aniž bych bral nabíječku, protože ty 3 týdny prostě vydrží bez nabití.

    Jednoduše prodeje tabletů jsou vyhnané lžemi, a lidé to začínají zjišťovat. Jeden ze sta, co ho mají ho shledává užitečným, ostatním jen leží k ničemu.

  • 8. 8. 2014 10:39

    Launcha (neregistrovaný)

    Lepší zvláštní aplikace pro každou věc, která danou věc dělá pořádně, než záložka v prohlížeči, to opravdu není cesta. Když spustím aplikaci, vím, že bude dělat pořádně, co má. V prohlížeči nikdy nebudu mít takovou odezvu a plynulost. Také se mi nechce hledat záložku pro každou stránku, to je prostě nesmysl. Jediný důvod, který mě napadá, je možnost použití pro různé systémy. Pokud ale vydavatel pokryje iOS, Android a Windows, není co řešit.

    Baví mě nicméně diskutující na Lupě, takoví Luddité moderní doby :)

  • 7. 8. 2014 15:19

    Filip Jirsák

    Mně tedy daleko zvrácenější, než ty tisíce „appek“, připadá to, že se dnes aplikace běžně vyrábějí v „HTML“, které je na to dost nevhodné.
    Jinak z pohledu uživatelské přívětivosti je mezi rozumnou podobou webu a aplikací pro Android rozdíl už jenom v tom, že po instalaci aplikace má uživatel její spouštěcí ikonu rovnou mezi ostatními aplikacemi a může si jí dat na úvodní obrazovku, zatímco u webu by musel dost zápasit s tím, aby ten odkaz dostal na úvodní obrazovku (úspěch není zaručen), mezi aplikace ji nedostane už vůbec.

  • 7. 8. 2014 7:56

    Hmm (neregistrovaný)

    Tablet je v pohodě, má své uplatnění. Bavíme se ale o "tabletových časopisech", které jsou pouze pro tablet a musí se instalovat nějaká extra aplikace pro každý časopis.

    TO je nesmysl a špatná cesta! Každý časopis, který chce mít úspěch MUSÍ být primárně na webu v HTML a při patřičném zájmu čtenářů si pak může hrát s nějakou EXTRA aplikací třeba pro tablet, televizi nebo pro ledničku!

  • 7. 8. 2014 14:20

    Yenya (neregistrovaný)

    Tohle je vtip, že?

    Aplikace na fotky se vyznačuje tím, že ty fotky můžu fotit i na jiném zařízení a na tabletu je jen zpracovat, můžu je z té aplikace dostat ven a pokračovat s nimi třeba na stolním počítači, atd.

    Ano, v dnešní době kdy procesory jsou _brutálně_ rychlé (vizte emulátor x86 napsaný v Javascriptu) a HTML, CSS a Javascript dostupné v podstatě všude, je celý ten ekosystém "appek" opravdu špatný. Protože "appky" jsou cool protože jsou cool, a nikdo se nezamyslí nad tím, že vlastně totéž je možné udělat i přes HTML a návazné technologie, a zbavit se tím dvojího vývoje pro Apple a Android (s tím, že minoritní platformy budeme ignorovat úplně).

    Podle mě takové to "nainstalujte si mobilní aplikaci našeho lyžařského střediska" (naší dopravní firmy, našeho idnes, whatever), je jen jiná forma věty "jsme neschopní a nechce se nám investovat do rozumné podoby našeho webu, přizpůsobené i malým displejům a dotykovým obrazovkám". Pokud teda rovnou za tím nestojí zlý úmysl typu "appka nám lépe umožní šmírovat uživatele".

    -Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).