Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jiří Hlavenka: Hodinky! Potřebuje někdo z vás hodinky? od pajas2 - Já dostal před rokem a půl klasické hodinky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2014 10:04

    pajas2 (neregistrovaný)

    Já dostal před rokem a půl klasické hodinky, docela slušné. Uložil jsem je na později do skříně, že si je časem třeba vezmu. A leží tam doteď. Čas lze zjistit na každém rohu, v Praze a větších městech tedy určitě. V MHD je také informace o čase plošně dostupná. Takže na to zjištění aktuálního času mi mobil bohatě stačí. Hodinky tedy nepotřebuji.

  • 16. 9. 2014 13:09

    Pavel (R)

    Svatá pravda - naschvál zkombinoval pracovní pochůzku s obědem a šel 2 různými trasami. První mimo centrum - hodiny jsem nezahlédl nikde (rozhlížel jsem se hodně pečlivě, jinak tam člověk chodí po paměti) na celé cca 1 km trase, až na místě. Digitální hodiny přesně s tím, co popisuje Chronos - rolující text "Dobrý den, dnes je úterý 16. 9. 2014", který se na datu zastaví, potom oznámení o úředních dnech a hodinách a pak teprve čas. Cesta zpět přes centrum, kde jsem zahlédl hodiny troje (na kostelech ze XVII. a XIX. století a radnici z 30. let století XX. - nic modernějšího, takže nebýt předků, jsme v zadku). Jo a pak ještě asi 100 ks ve výloze hodinářství :-). Okresní město, necelých 50 tis. obyvatel.

  • 16. 9. 2014 22:06

    pajas2 (neregistrovaný)

    Vidíte, já šel dnes z práce a cestou během těch 1,1 km jsem měl možnost ověřit si čas celkem 10x. Ve všech případech šlo o jednoúčelové hodiny a někdy i se sekundovkou. Což je myslím dostatečné pro případ, že bych byl bez hodinek/mobilu. :-)

  • 16. 9. 2014 10:20

    Chronos (neregistrovaný)

    Já se po Praze a větších městech celkem pohybuji - ale že tam lze zjistit čas na každém rohu je úplně stejný nemsysl, jako že je tam dostupná wifi na každém rohu :-)

    Fakt je ten, že v centru někde viditelné hodiny jsou a někde nejsou. Ale když zrovna teď přemýšlím, jestli ten vlak/autobus stihnu, nebo ne, tak nejspíš žádné hodiny v dosahu nebudou - a to že na velkých (ale rozhodně nikoliv malých) zastávkách hodiny jsou je mi fakt platné, tam to uvidím, až to bude jedno.
    Nemluvě o tom, že mnoho veřejných digitálních hodin jsou kombinované, takže na ně musíte třeba 10 sekund koukat, než zmizí informace o datu a objeví se a zmizí informace o teplotě, než se zase na kýžených 5 sekund objeví informace o čase.
    Informace o čase je v mnoha vlacích a autobusech opravdu dostupná. V těch moderních, nebo modernizovaných. Ve starších nevíte nic. A i v tom moderním MHD nevíte nic, když je autobus přeplněn a vy přes lidi dopředu na hodiny a nemáte v dohledu ani označovač jízdenek (pokud tam je a pokud na něm displej s časem je).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).