Ono to vyjde nastejno, snídaně nebo večeře... :-)
Mě spíš pobavila jiná věc: že ze tří stálých zaměstnanců firmy vlastně ani jeden nepracuje (myšleno skutečnou práci, ne posunování peněz a idejí). Pak má ta statistika zaměstnanosti u nás k něčemu vypadat, když se to šulí přes brigádníky. :-P
Vedení a řízení firmy pro tebe není skutečná práce? Asi si to nikdy nezkoušel.. ale jestli bereš, jako skutečnou práci jen tu manuální, tak je to pak jiná.. a chudáci obchodníci, manageři, vědci, učitelé a další :) to pak v tomto státě pracuje o dost míň lidí, než jsem myslel :)
Co se týče výroby, v článku se píše o dodavatelích, kteří to vyrábí.. ti určitě budou mít stálé zaměstnance. Navíc brigádníci jsou naprosto regulérní pracovní síla, pro kterou tu jsou konkrétní pracovní pozice, tak proč je nevyužít.. taky podnikám a brigádníků mám 2/3. Je to v pořádku :)
Rek bych, ze daleko vic by dotycnou(eho) ohromila osobni priprava snidane polovickou ... nez objednavka nejakeho blivajzu, nacez zjistit ze to stalo 500 ... myslim ze drtiva vetsina by na neco takovyho zareagovala minimale slovy "ty ses zblaznil(a)".
I kdyz pravda, ohromit nekoho (nebo spise ochromit?) tim, ze date za jednu snidani tydeni rozpocet na jidlo pro celou rodinu ...
post vyse mel spise na mysli to, ze si dnes kazdy hraje bud na kreativce nebo manazera, ale zalepit postovni obalku nedokaze ani jeden. o jeho prinosu firme pak uz vubec nemluve.
no a pokud jeji informace nelzou tak za rok prodala nekolik stovek snidanovych balicku, prezenme to a rekneme ze jich bylo 6-7 stovek. to znamena maximalne 2 denne. takova firma pak potrebuje poradny vedeni a kvalitne strukturovany management, zkratka dokonale rizeni.
nezlobte se na me, ale takovej "fofr" ve firme by zvladl i intelektualne pomalejsi jedinec (namazat bagetu, udelat kafe a koupit koblihy s dzusem) a to i vcetne donasky. k tomu skutecne 3 lide ve vedeni + outsorcing vyroby a brigadnici netreba.
ps: ano neberu v uvahu hygienicke predpisy pro upravu jidel pro verejnost, ale to na podstate nic nemeni.