Hlavní navigace

Josef Klíma odejde z Novy

14. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 5. 2009

Poslední silná ikona investigativní žurnalistiky TV Nova, reportér Josef Klíma, opouští nejsledovanější televizi. Rozhodl se tak kvůli změnám v pořadu Na vlastní oči, který Nova nedávno pozastavila. U přestavby pořadu nechce figurovat. Informaci jako první přinesly Lidové noviny prostřednictvím serveru Lidovky.cz.

Dospěl jsem do stádia, kdy Nova pozastavila pořad Na vlastní oči a já jsem nevěděl, jestli se chci podílet na jeho dalším vývoji. Nakonec jsem se rozhodl, že odejdu,“ prozradil Klíma s tím, že výpověď chce dát na konci tohoto měsíce. V průběhu posledních pár měsíců tak odešli prakticky všichni klíčoví reportéři investigativní publicistiky na Nově. Radek John musel odejít kvůli soukromým aktivitám, Janek Kroupa skončil v tichosti krátce po „kauze Morava“ a Josef Klíma odchází nyní na vlastní žádost. Dodává však, že má na stole nabídky od jiných televizí, které zvažuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).