Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jsou Fazole(.cz) červivé? od Lukáš Pelikán - FAZOLE.cz - Doufám, že tento článek povzbudí všechny poctivé "fazoláře",...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2000 11:36

    Lukáš Pelikán - FAZOLE.cz (neregistrovaný)
    Doufám, že tento článek povzbudí všechny poctivé "fazoláře", kterých je 99%. Je vidět, že nepoctivci a chytráci to nemají na fazolích jednoduché (bohužel na rozdíl od reálného života). Většina přistižených podvodníků buď uzná chybu a začne poctivě sbírat znovu, nebo pošle vulgární email (možná některé perly zveřejníme na stránkách) a nebo napíší článek, kterým se snaží nějak uškodit.

    Pokud uživatel zjistí, že někdo manipuluje s jeho účtem, ať neprodleně kontaktuje administrátora serveru FAZOLE.cz. Fazole mu samozřejmě zůstanou.
  • 11. 7. 2000 12:01

    Martin (neregistrovaný)
    Zadne nezustanou,
    staci si precist pravidla.
    A jak se vlasnte na fazolich pozna PODVODNIK ???? To jako podle IP ??? To tedy vas webmaster musi nejaky saman :PP Urcite ne vsak guru. Spis si myslim, ze provozovatele fazoli jsou pekni chytraci :P
    Ostatne, jak je myslena rada (FAQ) zridit si nejakou adresu specielne pro fazole a nasledne upozorneni, ze free maily post, atlas, seznam, email atd. jsou spatne a tam tedy radsi ne.
    Vas webmaster je asi "chytrak" nejvetsi, kdyz se takhle zbavuje zodpovednosti za svoje kiksy a hodla tim zrejeme zduvodnovat sve neumetelstvi.
  • 11. 7. 2000 12:10

    Zuzana Fenclova (neregistrovaný)
    "O duveryhodnosti Vasich slov by se dalo s uspechem pochybovat."

    Aneb - byl mi zrusen ucet za to, ze nekdo manipuloval bez meho vedomi s mym uctem. To jsem take napsala panu Vanharovi z Fazoli. A co na to Fazole?

    "Vas kolega vam poslal kopii mailu ve kterem pise, ze sbiral na vas ucet. Bohuzel nelze rozlysit, jestli to bylo s vasim souhlasem nebo ne. Jestlize jste s tim nesouhlasila , tak vam doporucuji vytvorit si novou tajnou emailovou schranku a tu pouzivat pro sbirani fazoli. Problem ktery vam to zpusobilo si vyridte s vasim kolegou, protoze tim, ze sbiral na vas ucet, muze za jeho zruseni."

    Ze by jedna Fazole nevedela, co dela druha? :) Je to dost pravdepodobne. Lidem, kterym zrusili ucet, nadale zasilaji svoje "Novinky e-mailem". Jejich prvni vydani mi prislo dokonce trikrat. Sice to neni nijak vzrusujici cteni, ale je to prvni text od pana Vanhary, ve kterem nejsou hrubky, za ktere by se stydel zak zakladni skoly. Blahopreju :)

  • 11. 7. 2000 14:04

    Mirek Zeman (neregistrovaný)
    "(...) nepoctivci a chytraci to nemaji na fazolich jednoduche." To je totiz otazka. Pokud je mi znamo, tak jedinou ochranou proti napsani robota - sberace fazoli - je unikatni identifikacni cislo pro kazde okno na sbirani fazoli (na prave tlacitko mysi je navazana hlaska Sorry... :-), ale to neni problem)... Pokud mam toto cislo, napsani "harvesteru fazoloveho pole" je dilem okamziku. Cisla samozrejme obcas menite, ale nikoli pravidelne - to byste se z toho museli zblaznit, takze teoreticky staci obcas zkontrolovat program...
  • 11. 7. 2000 15:45

    jan chavel (neregistrovaný)
    to snad nemyslite vazne ?
    vzdyt ten zisk vam ani nepokryje telefonni pripojeni (pokud to nedelate na TENu), pocas ktereho budete simulovat sbirani fazoli.
    a to jeste nemluvim o cene prace.
    hele pokud zvladate psat roboty, tak vas za ty penize,
    co by jste od fazoli dostal rad zamestnam.
  • 12. 7. 2000 2:29

    xxx (neregistrovaný)
    Hele a co potom todle ?????

    Vypis z nabidky "utratit fazole":


    "Optik - nákup zboží
    Pokud jste registrováni jako zákazník www.vltava2000.cz a váš email je shodný s vaší registrací na www.fazole.cz a nakoupíte v našem obchodě zboží, obdržíte po zaplacení polovinu fazolí, co jste utratil(a) u nás v Kč.
    Získáte: 9.999 fazolí jednorázově
    typ kampaně: nákup
    Ing.Igor Uherčík/Optik Virtuální obchod s dalekohledy a mikroskopy.
    http://www.vltava2000.cz/optik"

    Pak jsem se specialnim tajnym e-mailem v prdeli.
    Heslo by bylo asi lepci ne ? Treba i nezabezpecny.
  • 13. 7. 2000 13:41

    Jan Herzl (neregistrovaný)
    POCTIVÉ FAZOLÁŘE????? Nikdy jsem nesbíral fazole na nikoho jiného. A stejně mi přišel Váš vylučovací E-mail. Tak mi tady nepovídejte nic o poctivosti. Až budete schopni projekt lépe zabezpečit a nebudete mít problémi s identifikací uživatelů tak se do něčeho pouštějte. Ten kdo tady okrádá jste Vy!!!!!
  • 11. 7. 2000 11:47

    Martin Mares (neregistrovaný)
    Zkuste si, prosim, clanek jeste jednou precist, a zjistite, ze byl vlastne o necem uplne jinem, konkretne o tom,
    ze spolehate na evidentne nepravdivy invariant "jedna IP adresa == jeden uzivatel v jeden okamzik" a menite si pravidla, jak se vam zamane. To prvni mi prijde unfair, to druhe jiz trochu zavani nezakonnosti.
  • 11. 7. 2000 16:50

    Jan Vanhara (neregistrovaný)
    Pane Martine,

    kdyz se dva kamaradi domluvi a budou si vzajemne sbirat na sve ucty a po te mi oba napisou, ze o tom nevedeli, ze jim nekdo sbira na jejich ucet. A chteji po mne at jim dokazu, ze to sbirali oni nebo ze byli s druhym clovekem domluveni... Takoveto emaily dostavam a tyto veci nelze dokazat. Co lze dokazat je, ze na ucty bylo sbirano podvodem (takoveto nahody opakovanych sberu na vice unikatnich strankach ve stejnych okamzicich neexistuji). Coz nakonec i tito uzivatele vetsinou priznaji. Proto jsem jim dal radu, jak se teto situaci vyhnout tim, ze si zalozim emailovou schranku, kterou pouziji pouze pro sbirani fazoli.

    Free emaily nejsou spatne. Ale stava se, ze se posta vraci jako nedorucitelna a uzivatele potom ihned bombarduji nas, ze jim neprisly emaily s aktivaci, apod.
  • 12. 7. 2000 0:23

    Jan Vanhara (neregistrovaný)
    Pani Fenclova,

    Vase prvni emaily vypadaly takto, nejdrive poukazovani na IP, pak ze jste vse sbirala sama .... od vseho byly posilany kopie panu Sindelarovi. Kdyby mi dosla ihned informace, jakou zde tvrdite, tak to resime jinak. Jak muzete v teto diskuzi rikat, ze vam bylo manipulovano s uctem bez vaseho vedomi, kdyz jste u veskere korespondence posilali kopie sobe navzajem a ani text korespondence tomu neodpovida? Vy jste proste zkouseli co se da uhadat a osidit a nevyslo to.


    ------------------------
    Vazeny pane Vanharo,

    Vami zminovana IP adresa (147.230.16.100) je adresou transparentni proxy
    cache nasi univerzity. Pokud vite neco o cacheovani v siti TEN155, je Vam
    jiste jasne, ze nase pocitace ji proste obejit nemohou. Proto Vas zadam,
    abyste prehodnotil sve rozhodnuti.
    ------------------------
    pravdu asi tezko zjistime, kdyz jste mi ucet zrusili. Nicmene Vas mohu
    ujistit, ze tech petset neco fazoli, ktere jsem mela vcera na ucte, jsem
    si sesbirala opravdu sama.
    ========================
    A ve stejne dobe maily pana Sindelare:
    Dobry den,

    na zaklade ceho tak soudite? IP adresa uvedena ve vasem "dukazu" je adresa transparentni proxy v siti Technicke univerzity Liberec.
    Nedokazuje to tedy, ze je jedna o jeden a ten samy pocitac a jednoho uzivatele.
    ===============================

    K tomu chci dodat, ze jsem nikdy nezacinal zadnou diskuzi o IP adresach jako jedinem dukazu. To kolik lidi na server skutecne prislo poznavaji nasi klienti z logu serveru a porovnavaji s casem a rozdanymi fazolemi. A NAVIC nahody kdy na 6 a vice ruznych WWW serveru prijdou vzdy dva uzivatele ve stejny okamzik (v rozmezi jedne minuty) a napr. vice dnu po sobe a zrovna tyto dva uzivatele najdou fazole vzdy na uplne stejne strance (i kdyz jsou fazole nahodne zobrazovany pri kazdem reloadu jinde), podivaji se vzdy na stejny inzerat (ktery vyberou z nekolika tisicu), atd.... takove nahody realne neexistuji.


  • 11. 7. 2000 11:52

    Zdenek Sindelar (neregistrovaný)
    > Pokud uživatel zjistí, že někdo manipuluje s jeho účtem, ať
    > neprodleně kontaktuje administrátora serveru FAZOLE.cz. Fazole
    > mu samozřejmě zůstanou.

    Zajimave :) Vas kolega, pan Vanhara, ovsem druhe akterce tohoto pripadu (na jejiz ucet jsem fazole sebral), odpovedel, ze nemuze rozlisit, kdo z nas dvou podvadel (i kdyz jsem se priznal ja).
    A z tohoto duvodu se tedy rusi obe konta. Mam pocit, ze si kapku protirecite...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).