Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jsou vaše peníze u Citibank v bezpečí? od MLysak - Tak jsem si dnes založil konto u Citibank....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2002 22:16

    MLysak (neregistrovaný)
    Tak jsem si dnes založil konto u Citibank. Možná bych to nedělal, kdybych si předtím přečetl tento článek a reakce. Na druhou stranu jelikož chci konto používat jen pro běžné drobné platby, tak v tom nevidím problém. Podle diskuze výše je myslím téměř jedno, kterou banku pro takový účet zvolit.
    S pozdravem,
    průměrný uživatel.
    PS: U jakého ústavu byste si ho založili (ho máte založený)? A proč?
  • 10. 9. 2002 9:54

    Lubor Kolar (neregistrovaný)
    Treba ja jsem si zalozil ucet u Zivnobanky. Dulezite pro mne byl vcelku funkcni internetbanking (ackoliv je - doufam "zatim" - omezen na MSIE s uzivatelem prihlasenym s administratorskymi pravy), solidni jmeno banky, nizke poplatky (ucet me stoji rocne 950 za VISA Classic kartu + cca 100Kc rocne za vedeni uctu, vypisy, internet banking a zonu 24 nebo jak se to jmenuje). Jsem u teto banky od zari lonskeho roku a zatim si nemohu stezovat, potreboval-li bych dalsi ucet, sel bych zase do ZB.
  • 10. 9. 2002 11:49

    Jan (neregistrovaný)
    Jestli jsem tem technickym detailum rozumnel spravne (pripadne oprave se nebranim) - nemel by popisovany problem mit vliv na tok a bezpeci financi "z" a "na" Vas ucet, ale spis je to technicky problem Citibank, ze by jejich server mohl byt zahlcen. Panove, chapu to spravne ?
  • 10. 9. 2002 12:05

    Jan (neregistrovaný)
    Castecne souhlasim, taky mam ucet u Netbanky, pouze se zastavuji u formulace "vcelku funkcni". ja jsem marne zkousel verit jejich Netbance vice nez rok. Prvni hesla pro vygenerovani certifikatu jsem dostal s PREHLASOVANYM pismenem a jak jsem zjistil na kontaktnim telefonu, nebyl jsem sam. Celkem jsem za 9 mesicu zadal o vydani hesel 4x. Pokazde jsem musel na pobocku, ktera mela otevreno od 9.30 do 16.30.... Pri posledni serii hesel jsem se opravdu snazil a zadal naprosto stupidni heslo typu "strom1" , hned jsem si prihlaseni asi 10x vyzkousel a s dobrym pocitem, ze to bude konecne fungovat jsem vypnul PC. Druhy den rano jsem se pokusil prihlasit znovu a co myslite - spatne heslo... Pak uz jsem to nezkousel a radsi si nechal vydat kartu do samoobsluzne zony... Ta je bez problemu, pokud nepocitam, ze terminaly jsou obcas off-line.**Jeste ke karetnim limitum - ja chtel jen debetku, dosel jsem na pobocku a zazadal o ni - zpusob stanoveni vyse karetniho limitu me sokoval - slecna mi sdelila, ze v tuto chvili mam na ucte 7000, muze mi tedy nabidnout limit 3500 a tento limit jeste musim rozdelit mezi hotovostni a platebni cast (obchodnici). Zadne prumerne zustatky, prutoky na ucet, nic nepomohlo. Nakonec jsem nepomerne vyssi zustatky zacal prevadet pryc, protoze jsem nemel moznost s nimi manipulovat.. Ale to jsou jen drobne postrehy, souhlasim s puvodnim nazorem, ze je to banka levna, pomerne moderni a vcelku spolehliva... Kuprikladu i vypisy chodi velice pravidelne a vcas...
  • 10. 9. 2002 17:23

    Lubor Kolar (neregistrovaný)
    Tak takovy problem jsem opravdu nemel. Dokonce jsem ztratil certifikaty a tak jsem pozadal o novy pristup k CA. Obe obalky prisly (dokonce mam dojem, ze zadarmo). Problem byl v tom, ze po vygenerovani certifikatu pri jeho ukladani spadl IE. Tak jsem volal do banky a po overeni moji identity (samozrejme stylem rodne cislo apod.) tam neco "odskrtli" a to jednorazove jmeno/heslo pro pristup do CA mi na dalsi pokus opravdu zafungovalo. To by mne nenapadlo, jake s tim nekdo muze mit problemy.
    Tim vcelku funkcni jsem myslel to, ze vyzaduje MSIE, vyzaduje Microsofti Javu, zkratka a dobre pokud nejste zakaznik/fanousek Billovych vyplodu, mate smulu. Jinak s funkcnosti (pominu-li fakt, ze IE uz pouzivam pouze a jedine pro Netbanku, coz mne docela stve) jsem nemel problemy az na detaily (jeden cas, zhruba tyden, to pri vypisu transakci negenerovalo popisy, takze akorat nejaky sileny kod a suma, nicmene hotline byl velmi rychly a vstricny). Dulezite je, ze ten internetbanking umi vsechno, co potrebuju, na pobocku nemusim a je to levne. Nejsem totiz silenec, abych za bankovni ucet s internet pristupem platil tisice korun za rok.
    Jeste jsem zapomnel na jeden detail - velmi si cenim dvou prvnich vyberu v mesici z bankomatu zdarma, to je fakt super (v porovnani s ostatnimi bankami).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).