Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kam kráčí Heureka.cz? Od srovnávání cen k přímému oslovování zákazníků od Miloslav Ponkrác - Přesně tak! Co mě poslední rok dva překvapuje jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2012 12:36

    Miloslav Ponkrác

    Přesně tak!

    Co mě poslední rok dva překvapuje jsou často výrazně nižší ceny zboží v kamenných prodejnách, než v e-shopech.

    Na jedné straně tu kdosi výše píše, že obchodník by neměl nikdy konkurovat cenou, ale já už nakupuji tak, že si najdu cenu zboží na webu a řekněme v deseti e-shopech. A pak jdu do kamenného obchodu a zhusta koupím ještě levněji.

    Když jsem takto kupoval beztrátový set klávesnice + myš od Logitechu v místní kamenné prodejně za polovinu, co stál ten samý model v nejlevnějším českém e-shopu, a to jsem jich prošel asi 30, divil jsem se.

    Před 2 měsíci jsem potřeboval několik externích hard-disků, tak jsem zašel do kamenné prodejny, ceny lepší, než v e-shopech. A ještě měli zrovna akci, zatočil jsem si kolem štěstí a získal navíc další 3 % slevu.

    Já už na webu nakupuji velmi málo. Protože v kamenných prodejnách jsou zhusta levnější, a navíc ta výhoda! Mohu si například klávesnici, monitor nebo notebook vyzkoušet přímo a vidět a osahat.

    Aby e-shopům samým vymýšlením taktik neujel trošku vlak.

  • 19. 12. 2012 12:26

    ph (neregistrovaný)

    Na Heureku a ostatní srovnávače cen kouknu když chci něco koupit a nevím jakou mám očekávat cenu. Pak to zboží většinou koupím levněji v kamenné prodejně, protože ceny v e-shopech bývají zlodějské a navíc ještě musím platit poštovné a balné. Neznám jediný český e-shop který by zákazníky neokrádal.

  • 20. 12. 2012 10:30

    Vindis

    Tak většinou záleží i na poloze a konkurenci. Pokud ve městě není žádná konkurence a větší poptávka, tak tam jsou ceny i výrazně vyšší než v eshopech. A když už jsou ceny na úrovni, tak to většinou prezentuji jako slevu. Třeba jsem kupoval jeden konvektor. V kamenném obchodě ho nabízeli v akci za 399 Kč, s tím, že před slevou byla cena 599 Kč. No a když kouknu na internet, tak všichni ho nabízí za normální cenu 399 Kč.
    Takže je jedno kdo a kde okrádá lidi. Je třeba si udělat průzkum a zjistit, kde mi to vyjde levněji. A v mém případě vyhrává eshop.

  • 20. 12. 2012 16:53

    x (neregistrovaný)

    Informace typu "bezna cena", "pred slevou", "sleva 70%" ... jsou naprosto irelevantni a prakticky vzdy to jsou blaboly (a v mem pripade navic prikladaji polinko na stranu "prodejce je podvodnik"). Kdykoli sem si totiz sel takovy blabol overit, tak sem zjistil ze za podobnou cenu se ono zbozi NIKDY a NIKDE neprodavalo.

    => me zajima ZAKOLIK to ci ono koupim ted.

    Stejne tak me nezajimaji pindy typu "kdyz to jinde najdete za nizsi cenu" a k tomu "ale musi byt splneno ..." ... na to proste kaslu, prijdu k regalu, je to tam za X, jinde to je za Y na webu, pokud je rozdil akceptovatelny (= par korun) vemu si to z regalu. Pokud je rozdil naprosto nesmyslny (desitky procent), tak si najdu jiny obchod.

    Cenu tudiz ( v ramci nejakych mezi) resim vzdy, kde kopit resim u veci s hodnotou nad nejakou castku/veci kde je potencial reklamace (elektronika) ... tam samo nakupuju u overenych obchodniku, kde se reklamovat da bez zasadnich dohadu.

    Pokud navic existuje moznost si tu vec nekde rovnou vyzvednout, davam tomu prednost - posilat si nechavam jen veci, ktere nejde koupit na kazdem rohu.

  • 20. 12. 2012 16:56

    x (neregistrovaný)

    Edit: Zapomel sem zminit specialitu Alzy - "Vase cena je X" ... "Ale zitra uz bude X+Y" ... pricemz realita je (pokazdy kdyz sem si to overoval = netvrdim ze vzdy) ze "zitra" to stoji X-Y. Co vic, prave u Alzy sem sveho casu zaznamenal zajimavy pristup, ze prihlaseny zakaznik mel !vyssi! ceny, nez neprihlaseny.

  • 20. 12. 2012 18:43

    Vindis

    Však já tyto "slevy" ignoruji. Vím, že to není skutečná sleva, ale formulace typu "chceme se toho zbavit".
    Ale i tak. V zapadákově není žádná konkurence, takže tam jsou ceny mnohdy vyšší než jinde. Většinou o 10-20% více než jaká bývá vedena v eshopu nebo v krajských městech. A problém je, že jiné kamenné obchody v okolí jsou na tom stejně.
    Takže pokud to není vyloženě nutné, tak zásadně kupuji přes eshop, kde mi to vyjde i s dopravou levněji. A při větším množství je rozdíl mnohdy i tisícovky.

  • 19. 12. 2012 17:50

    Divi3 (neregistrovaný)

    Poslední větu tesat. Zlatá slova.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).