Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kam zmizely transparentní keše? od Martin Koníček - 1.Hlavním problémem transparentní proxy je to, že občas...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2002 21:59

    Martin Koníček (neregistrovaný)

    1.Hlavním problémem transparentní proxy je to, že občas cachuje i něco co nemá. Například si aktualizuji své stránky a posléze se dostanu k jejich cachované podobě.

    Z toho vyplývá, že proxy cache vadí i profesionálním uživatelům počítače a tvůrcům stránek

    2.Poskytovatelé obsahu to vyřešili velmi jednoduše. Pokud si projedete jejich webové stránky, obvykle posílají hned několik hlaviček a tagů na zakázání cachování. Obvykle Pragma: no-cache, Cache-Control:private, Etag:náhodně vygenerované číslo apod... Tohle normální proxyna nezachytí, i když kdo zná SmartCache, ví že lze cachovat snad úplně vše :-))

    3.ISP to vyřešili naprosto dokonale. I když jich většina nepoužívá transparentí proxynu, mají normální a ta je v defaultní konfiguraci. Takhle to má UPC, VOLny apod. Prostě pokud tomu moc nerozumíte (hodně velké procento uživatelů) tak přes cache jedete furt a vůbec vám to nevadí :-) Když mi instalovali net od UPC, technik mi tam nastavuil proxynu, i když jsem mu říkal, že to nechci :-) Asi jsem to nechtěl proto, že mám lokální proxy server :-))

  • 23. 9. 2002 10:44

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Dobry den,
    nejsem si jist, jestli rozlisujete mezi vlastnostimi krabic jednotlivych vyrobcu, jejich nastavenimi a obecnymi principy funkcnosti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).