Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kamu ve Vietnamu aneb dost špinavá kuchyně od Martin Ksilt - Pane Zacek dovolte mi Vam sdelit, ze Vas...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2016 9:05

    Martin Ksilt

    Pane Zacek dovolte mi Vam sdelit, ze Vas pan znamy je neuveritelne mimo a vy jste hlupak, ze jste mu na takove slinty skocil. Do zemi jako je Vietnam se nejezdi kvuli pobytu ve sterilnich hotelich evropskeho typu. Jezdi se tam predne za zazitky a ty gastronomicke jsou na prednich mistech.

    Mel jsem to stesti navstivit zatim dve zeme v regionu JV Asie a konkretne na Vietnam vzpominam velmi rad. Verte,ze uz se nemuzu dockat az budu mit moznost jet znovu, nebot takova polevka Pho primo na ulici v zapadle ulicce v Saigonu, kterou vari starsi pani na rohu rusne ulice, nebo jak tu nekdo psal v jeste zapadlejsi vesnicce je prave to nejlepsi co muzete kdy zakusit. Nepotrebujete k tomu zadnou honosnou restauraci ci poulicni stanek. Kdejaka "garaz" tam slouzi jako vyvarovna a nikoho nejake hygienicke pomery nijak zvlast netrapi. Naopak, prijimate ten svet takovy jaky je.

    KAMU je vynikajici porad, prave pro jeho autenticnost. Priblizuje nam svet jedne z nasich nejpocetnejsich minorit, jejich zvyky, jejich svet, pro mnohe velmi exoticky. Diky CT za takovehle pociny. Asi prvni kucharsky porad na ktery se osobne rad divam.

  • 1. 5. 2016 11:24

    bez přezdívky

    Tak zase tady ze zemí JV Asie nedělej destinace jen pro baťůžkáře. Jsou to země již několik let přející masové turistice. Jen leží trochu dál...Pro nás. Třeba právě Vietnam zažívá obrovský rozmach a min. do měst dorazil konzum západního stylu, který mohutně propagují nejen v jejich televizní produkci, kterou rád sleduji. Jedni moji kamarádi to těžce nesou, protože proměna je prý dost znatelná a památky dost přeplněné. Mě by odradilo ale hlavně hodně špinavé moře. :-)

  • 1. 5. 2016 11:49

    Martin Ksilt

    Ale plosimtebe zase mi nevkladej do ust neco co jsem nevyslovil. Na cestach vzdycky kombinujes ubytovani tak jak ti prijde pod ruku. Ja jsem hlavne narazel na ty autorovy domnele potreby stravovat se nutne v hotelu aby se z toho nahodou jedinec nepotento :-) Vietnam se, da se rict, masovou turistiku (sluzby) stale jeste uci, narozdil od preplneho Thajska kuprikladu. A z vypraveni mych spolucestovalu z Kambodze, kterou sem bohuzel nemohl dat je to jeste uplne jiny level. A mas pravdu promena je jasna. Libi se mi jak z toho Vietnamskyho komunismu zbyly jen cary papiru. Na ulicich panuje tezkej kapitalismus a dari se mu vic nez skvele. A neboj neodradilo. Me spis odrazovala ta pocetna Sovetska nevychovana sebranka co se tam jezdi rekreovat.

    Mame ale pecka zazitek z nahodnyho setkani a pozvani domu od domorodce co pred 30ti lety pracoval v Tesle Roznov. Z necelyho roku pobytu mu zbylo dostatek cestiny na prijemnej vecer s jeho ledici plnou plechovek Plzně :D Tomu se rika, srdcar.:-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).