Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kde končí legrace a začíná kyberšikana od Jan Forman - I když je to pravda, tak já bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2007 13:51

    Jan Forman (neregistrovaný)
    I když je to pravda, tak já bych to takhle nezjednodušoval. Dospívající mládež není hotový produkt, ale polotovar a podle toho jak se vytvaruje tak potom prožívá zbytek života.
    Pokud si dospělý jedinec šáhne na život tak je to opravdu slaboch, u dětí je to trošku jiné.
  • 21. 8. 2007 10:13

    ikke (neregistrovaný)
    blbost je to, co jste napsal - myslím tím, první část... každý jedinec není tak silný a otrlý aby se v pohodě povznesl nad podobné věci... s váma by opravdu ani nehnulo to, co třeba zveřejnili o těch uvedených dětech? Vám by v pubertě bylo úplně jedno, že si z vás dělá srandu celý "internet"... asi ne...
  • 16. 1. 2009 8:41

    petr (neregistrovaný)
    Vážený neregistrovaný Barbare, vaše názory jsou sice zajímavé a svým způsobem správné. Nicméně než takvou "blbost" jakou jste napsal pustíte do internetových vln měl by jste si minimálně přečíst zákon o ochraně osobních údajů. Není tolik totiž podstatný tip důsledku ale pouze obecně důsledek. Je evidentně vidět, že dítě buď nemáte nebo patří do skupiny těch které jsou naopak v těchto aktivitách rodiči podporovány.
  • 19. 8. 2007 10:55

    gro (neregistrovaný)
    Škola je ač se to tak někomu nemusí zdát jednoduše svou podstatou krimiminál na x hodin odkud nejde odejít a teď si vem že tě tam někdo dusí a pak to ještě pokračuje elektronicky, to má k novinovýmu stánku kolem kterýho prostě a můžeš se na něj akorát tak vysrat hodně daleko.

    Ano problém je v MOZKU ale ten tam nenaskočí za dva dny, lidi jsou týráni celé měsíce (a jiný lidi na to kašlou - učitelé, rodiče) a původně normální jedinec už samozřejmě pak normální není, vsadím se že po pár měsících mučení by jsi i ty raději spáchal sebevraždu protože by to bylo jako jít do ráje.

    Tady to idiotské chlácholení co tu předvádíš je k hovnu, beztak jsi otec nějakýho sviňskýho hajzlíka.
  • 17. 8. 2007 13:08

    Barbar (neregistrovaný)
    Kyberšikana je největší blbost, jakou jsem za poslední dobu slyšel!
    Problém není ve zveřejňování posměšných videí, fotografií, textů atd. ale v místě, které nakonec může za ukončení života šikanovaného jednotlivce - V JEHO MOZKU!
    Nezlobte se na mě, ale u zdravého jedince nemůže žádná životní událost končit sebevraždou. Sebevrah je vždy člověk psychicky labilní, nevyrovnaný s určitou duševní poruchou... Proto by se měla takovým žákům a studentům nabídnout pomoc, aby případné posměšky nekončily právě sebevraždou nebo hlubokými depresemi atd.

    Myslet si, že se "kyberšikanu" podaří pomocí různých organizací, právních nebo technických prostředků vymítit, je názor zcela mylný a naopak čím více se takových "ochranných" prostředků přijme, tím více se bude "kyberšikana" vyskytovat...

    Navíc "kyberšikanu" zažívají třeba i politici...

    Jel jsem jednou ráno do práce a v novinovém stánku měli za sklem nějaký bulvár na jehož titulní straně byla Paroubkova milenka a velký nápis "Na muži mě nejvíc vzrušuje mozek!" a k tomu fotky otylého paroubka... tomu jsem se trochu smál....
    Když jsem ale šel kolem stánku i další den a tam byl zase bulvár s fotkami Paroubka, jak sedí s vyvaleným obrovským Pupkem v plavkách a k tomu nápis "Petro, máš pravdu! Na Jiřím je opravdu nejvíc sexy mozek!" to už jsem musel vyprsknout smíchem :-))))

    A samozřejmě kdyby "Petře" a "Jiřímu" bylo např. 14 let a někdo stejné fotky se stejnými nápisy umístil někam na web a děti si to mezi sebou posílaly, tak to bude na 100% označené jako "kyberšikana"...

    A není to jen tento případ - v podstatě jakýkoli bulvár píšící o celebritách a politicích, by se dopouštěl "kyberšikany", kdyby aktérům článků a fotografií bylo méně let.... a zatím jsem si nevšimnul, že by u nás politici masivně odstupovali nebo dokonce páchali sebevraždy :-))

    Proto jsou dvě možnosti - buď kyberšikana není a nebo ji děláme především my - dospělí, platíme ji, platíme dokonce lidi kteří ji vytvářejí, děláme na ni reklamu... a pak se divíme, že to dělají i naše děti!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).