Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kdo utrácí za hudbu na Internetu? od Orbital sazkar.net - Stahovalo se, stahuje se a stahovat se bude....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2009 8:57

    Orbital sazkar.net (neregistrovaný)
    Stahovalo se, stahuje se a stahovat se bude. Pred 10lety bylo pripojeni, pocitace i softver nasobne drazsi, tudiz mene rozsirene, tudiz bylo legalni stahovani komercne nezajimave.

    Avsak domnenky, ze zapadni svet, ktery je za svym ekonomickym zenitem, bude nakupovat dusevni vlastnictvi ve vetsi mire, jsou odvazne.

    Spis s rostouci uzivatelskou privetivosti stahovacich programu, do nichz budou integrovany VPN, sifry a buhvico, budou lide prechazet ke stahovani zdarma.

    "Pravděpodobně funguje princip zkoušení nelegální hudby a poté nákupu toho, co se nejvíc líbí." tak tohle se muze tykat tak CDcek a nejakych oldschooleru, pripadne desek a fajnsmekru. Za par let bude CD mrtve a predstava ze bude nekdo tu samou stazenou mp7ku stahovat znova... eh. To je ekvivalentni tlacitku "donate", a nevsiml jsem si, ze by pod temi tlacitky byly nejake astronomicke sumy. I hodne ideologicky web zvedavec.org ma problem vybrat svych 1000E/mesic. Einsturzende neubauten se uzivi diky svym fanouskum, ale to proto, ze jsou to posuci /oni i fans/ a jejich "vztah" je preci jen o necem jinem nez tovarna na sny mezi Lada Gaga a 13letymi devcatky, resp. 33letymi zpruzenymi otci devcatek, co drzi rodinnou kasu.

    Porad se tu hleda jakysi kompromis, ale je to jednoduche - kompromis se nenajde. Bude prichazet cim dal tvrdsi cenzura, ktera nedosahne toho, ceho chce. Je to stejne jako ekologicke problemy. System speje ke kolapsu a bude upadat. A ja se na to tesim :)
  • 9. 11. 2009 0:26

    phi (neregistrovaný)
    "Avsak domnenky, ze zapadni svet, ktery je za svym ekonomickym zenitem, [...]"
    tohle jeste par desitek let nebude pravda.
  • 9. 11. 2009 12:10

    Orbital sazkar.net (neregistrovaný)
    tak to mi povidej
    bydlim v Brazilii a cestny pionyrsky na to, ze v Evrope si muzete o nejakym soucasnym ci budoucim ekonomickym rozvoji nechat jen zdat

    samozrejme bych se rad mylil
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).