Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Datové schránky: když už ani časové razítko nepomůže…. od Tonda - Jsem jen prostý tvůrce internetových řešení pro komunikaci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2010 17:54

    Tonda (neregistrovaný)
    Jsem jen prostý tvůrce internetových řešení pro komunikaci běžných uživatelů, kteří nejsou internetovými fanatiky a během posledního roku se ze mne stal zavilý nepřítel paskvilu zvaného datové schránky. Pokud celé to obludné monstrum nebude uklizeno někam na hodně zasunuté servery, nebo se tím nezačne zabývat normálně uvažující člověk ale bude to fungovat jako výpotek šíleného ajťáka, který za dveře svého zahuleného doupěte moc nechodí, nezbývá než snad vyhlásit akci "ignorujme datové schránky", protože dobrá myšlenka se zvrhla v totální diktát, proti kterému není odvolání. Chci právo volby odmítnout nedomyšlený, arogantní paskvil, který státu nic neušetří a mě stojí čas, peníze, nervy a zakládá obrovský prostor pro budoucí problémy všech "z rozhodnutí státu" uživatelů!!!
  • 5. 10. 2010 22:56

    Lajos (neregistrovaný)
    Jako úředník spíše v "přední linii" sdílím vaše pocity, bohužel zákon mi ukládá tento nedotažený nesmysl používat a dle zákona o úřednících jsem povinen dodržovat zákon. Snažím se posílání zpráv ven z baráku eliminovat správní úvahou schovanou pod "povaha dokumentu neumožňuje", bohužel to neřeší věcí poslané od jiných úřadů k nám. To co při vypravení klasického dopisu, rozhodnutí ..., trvá do minuty, tak pomocí ISDS zabere min. 15 minut. Úřad ušetří pár korun za poštovné, ale můj čas je neefektivně spotřebován na absurdní úkony spojené s odesíláním zprávy. Na druhé straně je šetřen čas adresáta, který nemusí na poštu, to uznávám. Neberte toto prosím jako počátek flamu na téma flákající se úředníci, i na úřadech jsou lidi chovní a tažní, moje oddělení patří mezi tažné. Funguji ve státní správě 7 let, jsem VŠ a začínám uvažovat o komerční sféře - nikoliv z důvodu platových, ale z obecné frustrace z toho, jak je stát neefektivně řízen a rozkrádán. Např. proto, že nějaký hlavoun (duo Langer a Zajíček) se rozhodne postavit si pomník a přihrát před privatizací kšeft České poště a veřejná správa je rozvrtaná na roky dopředu. To nemluvím o paskvilu základních registrů, který skončil na půli cesty, takže např. každá FO si může na evidenci obyvatel nahlásit doručovací adresu, kam je úřad povinen jí posílat poštu (naprosto v pořádku), ale pokud nežije v mém správním obvodu, stát mě k tomuto údaji nepustí on-line. Musím ke každému zvlášť činit písemně dotaz na ministerstvo vnitra, zda náhodou nebydlí jinde (a než dostanu odpověď, může být vše jinak). V praxi při tisících doručování ročně nemožné, tudíž vědomě riskuji, že někdo následně zpochybní doručování na adrese trvalého pobytu. A takhle bych mohl pokračovat do aleluja. A do toho občan nenadává tomu, kdo tohle vymyslel, ale tomu dole, co s tím nic neudělá.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).