Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kernun proti útokům na datové schránky od Pepa - Neni to tak docela pravda. MV CR se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 12. 2009 7:50

    Pepa (neregistrovaný)
    Neni to tak docela pravda. MV CR se bezpecnosti obcanek zabyva, maji spoustu bezpecnostnich prvku, a "ukrast" identifikaci (ve smyslu opsat si udaje a vyrobit si novou obcanku) neumi kazdy, kdo chodi po ulici.

    Naproti tomu v pocitacove branzi jsou kombinace jmen a hesel zcela nechranene udaje. Pokusy o jejich ochranu se deji: musi se zadavat v SSL relaci, nekdy se kombinuji s certifikatem. Projekt pana Zajicka, byvaleho namestka ministra vnitra, na zavedeni elektronickych obcanek prave s vyuzitim certifikatu taky pocital.

    Kdyz to shrnu, tak ma smysl zabyvat se bezpecnosti obcanskych prukazu i dalsich idektifikacnich udaju. Zvlast u datovych schranek. A pokud to u obcanek MV CR dela a u datovych schranek ne, ma smysl i kernun.
  • 4. 12. 2009 11:53

    LN (neregistrovaný)
    ukradnuta identifikacia stale ostava ukradnutou identifikaciou. Blby je ten, kto si ju necha ukradnut. A ked ma zbytocne peniaze na KERNUN, tak by si mal objednat sluzbu, ktora znici na monitor, pod klavesnicu napisane prave aj falosne identifikacie vratane usmernenia, kde sa nachadza jeho certifikat, aby sa nemohol zarucene ukradnut.

    Dnes su zname mnohe pripady ukradnutych identifikacii (obcanka) a pripady zneuzitia. A nikto neriesi MV CR ohladom individualnych zneuziti. Ani nikto nezalozil straznu sluzbu na strazenie obcanek. Asi preto, lebo to nema zmysel.

    Ani KERNUN.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).