Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kriminální aktivita na blockchainu představuje jen 1,1 % transakcí od Anonym - Kryptoměny s blockchainem jdou používat tak, aby transakce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2020 0:13

    Anonym

    Kryptoměny s blockchainem jdou používat tak, aby transakce byly ověřitelné( tj. že transakce proběhly), ale nevysledovatelné od koho a komu. Není to ale triviální, tudíž si to pohlídá jen ten, kdo má k tomu nějaký důvod.
    Výhoda nicméně zůstane ta, že vše jde provést od stolu s počítačem.

  • 6. 3. 2020 16:17

    ROOOO

    Já mám úplně základní dotaz. K čemu je to používat na kriminální činnost, když se dá každá transakce zpětně dohledat. Znamená to, že když prodávám drogy a zároveň v jiný čas a v jiných zemích prodávám zbraně na černém trhu, tak kromě toho, že si to "policajti" okamžitě spojí, tak už nikdy ty peníze nepůjdou použít na nic jiného, než na nákup třeba Windows od "číňanů" a cokoli jiného je extrémní riziko, včetně pizzy na náměstí, prostě cokoli, kde přidávám další "nod" informací o pohybu vlastníka peněženky. Něco nechápu, nebo je to zcela nepoužitelné? Přirovnávám si to k anonymnímu bankovnímu účtu. Nějak se mi podaří ho mít anonymní, třeba na kradenou občanku, ale za půl roku toho zaplatím tolik (nájem, jízdné, školku pro děti, mobil v eshopu, jídlo, licenci na hru), že mě za tu dobu 100x ztotožní. Takže prodávat pervitin můžu, peníze tam chodit budou, ale koupit si nic kromě jinech drog nebo cracknutýho windows nemůžu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).